Ana SayfaEkonomiAltında Düşüş Devam Ediyor!

Altında Düşüş Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

16 nisanda gerçekleştirilen referandum sonrasında ülkedeki gelişmelerin yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore’ye askerî harekât yapılabileceği ihtimali üzerine yaptığı konuşmanın etkisi ile 5 ayın zirvesini gören altının gram fiyatı düşüşe devam ediyor. Yaşanan gelişmeler ile zirveyi gören ve 154,4 lira seviyelerine kadar çıkan altının gram fiyatı sonrasında düşüşe geçmiş ve 152,2 lira seviyelerine kadar gerilemişti. Halen düşüşünü devam ettiren altının ne kadar daha düşeceği merak konusu oluyor. Düşüş trendini devam ettiren altının gram fiyatı bugüne düşüş ile başladı ve 151 liranın altına geriledi.

Düşüşü Devam Ediyor

Dün yeniden 152 lirayı gören altının gram fiyatı bu seviyelerde daha fazla tutunamadı. Dün günü yüzde 0,46 oranında değer kaybı ile 151,1 liradan tamamlayan altının gram fiyatı bugüne de düşüş ile başladı. Bugün sabah saat 09:20 itibari ile bir önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kaybı yaşayan altının gram fiyatı 150,7 liradan işlem görüyor. Yaşanan bu düşüşten sonra Kapalıçarşı’da çeyrek altın 247 liradan satışa sunulurken, cumhuriyet altını ise 1009 liradan satılıyor.

Altının Ons Fiyatı da Değer Kaybetti

Kuzey Kore ile ABD arasındaki yaşanan gerginliğin azaldığını düşünen yatırımcıların satış yapmaları ile bir nebze gerilen altının on fiyatı ise dün yüzde 0,77 oranında değer kaybetti ve bugün de aynı düşüş eğilimi ile devam ediyor. Şu dakikalarda altının ons fiyatı yüzde 0,1 oranındaki azalış ile 1.279,1 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Analisteler Kuzey Kore’nin ABD’nin uyarıları sonrasında tepki vermemesinin küresel piyasalarda risk algısını azalttığını belirtiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.