Ana SayfaEkonomiAnadolu Efes, 22 Mayısta Üretimi Durduracak!

Anadolu Efes, 22 Mayısta Üretimi Durduracak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anadolu Efes, Merter’deki fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı. Kararın gerekçesi ise fabrikanın kent merkezinde kalması oldu.

KAP’a 22 Mayısta Durduracağını Bildirdi

22 Mayıs itibari ile üretimi durdurmaya hazırlanan Anadolu Efes, İstanbul Merter’deki üretimi farklı şehirlerdeki fabrikalara kaydıracağını açıkladı. Anadolu Efes konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformuna bilgi verdi. Açıklamada, üretim merkezinin ilçenin işlek bir noktasında kaldığına dikkat çekildi. Merter’deki kentleşme nedeniyle çevresel ve lojistik sorunlar yaşandığı da açıklamada yer aldı.

Kapasite Arttırılacak

Anadolu Efes’in söz konusu fabrikadaki üretimi, toplam üretimin yüzde 15’lik bölümünü oluşturmaktaydı. Bu üretimi Adana, Ankara, Afyon, Bilecik, Konya ve İzmir’deki üretim merkezlerine dahil edeceğini bildiren Anadolu Efes, kapasitenin yükseltilmesi içinde bazı girişimlerde bulunacağını belirtti. Söz konusu üretim merkezinin bulunduğu alan için ilerleyen günlerde karar verileceği de açıklamada yer aldı.

Çalışanlar Farklı Merkezlere Kaydırılacak

22 Mayıs 2017 tarihi itibariyle üretim durdurma kararı alan şirket, fabrika bünyesinde çalışmakta olan personelin, farklı üretim merkezlerindeki açığa göre istihdam edileceğini açıklamasına dahil etti. İnsan kaynaklarının bu konu üzerinde çalıştığı ifade edilen açıklamada, değerlendirmelerin devam ettiği bildirildi. Buna göre diğer merkezlerdeki personel açıkları incelenerek, Merter fabrikasında çalışanlar açık olan üretim merkezlerine kaydırılacak. Bunun yanı sıra farklı fabrikalarda istihdam edilemeyen çalışanların ise hukuki haklara sahip olacağı ve personelin özlük haklarının korunacağı açıklamaya eklendi.

Üretime 1969’da Başlamıştı

Anadolu Efes’in Merter’deki fabrikası 1969 yılından bu güne üretim yapmaktaydı. Markanın en büyük fabrikası olarak gösterilen İstanbul Merter üretim merkezi ileri teknoloji ve yüksek üretim kapasitesine sahipti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.