Ana SayfaEkonomiErmut: Yatırımcılar Adımların Hızlandırılmasını Bekliyor!

Ermut: Yatırımcılar Adımların Hızlandırılmasını Bekliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Piyasaların 16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasında evet kararının çıkmasını beklediğini belirten Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, referandum sonrasında yurt dışından ülkeye yatırım yapmayı düşünen yatırımcılardan alınan tepkilerin olumlu olduğunu, bundan sonraki süreçte daha hızlı adım atılması gerektiğini evet oylarının ülkeye kazanç sağlayacağını söyledi. Gerçekleştirilen referandumda katılımın yüksek olmasının çok önemli bir nokta olduğunu, bunun demokrasinin geldiği nokta hakkında da bilgi verdiğini belirten Ermut, çıkan evet kararı sonrasında anayasa değişikliğinin gerçekleşeceğini ve değişikliğin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin yatırımcılar için çok önemli olup yatırımlara olumlu yansıyacağını, bu kararın olumlu sonuçlarının 2017 yılında alınmaya başlanacağını söyledi.

Tek Adamlık Sistemi Değil

Yeni sistemin detaylarının bundan sonraki süreçte düzenlenecek programlar ile yatırım ortamlarına yansımalarını anlatacaklarını söyleyen Ermut, yatırımcıya sistemin gerçeklerinin anlatılacağını, sistemin tek adamlık sistemi, otoriter sistem olmadığının, daha etkin yönetilen bir devlet yapısına kavuşmak için yapılmış bir değişiklik olduğunun belirtileceğini söyledi.

Uluslararası Dönüşler Olumlu

Referandum sonrası uluslararası piyasalardaki etkinin olumlu olduğunu, yatırımcıların evet oyunun çıkmasını beklediklerini, artık atılan adımlar sayesinde ülkeye yapılan yatırımların artacağını ve ekonomik sıçrama yaşanacağını söyledi.

Yatırım Yapan Ülke Sayısı Arttı

2010 yılından itibaren Türkiye’ye yatırım yapan ülke sayısının artışa geçtiğini hatırlatan Ermut, bu artışın kriz döneminde sekteye uğradığını, ancak gelen yatırımların bundan sonraki süreçte daha hızlı arışa geçeğini, YEKA gibi makro projelerin çok önemli bir kaldıraç görevi gördüğünü söyledi. Ermut, YEKA sayesinde farklı yatırımların ülkeye çekileceğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.