Ana SayfaEkonomiTesla, 53 Bin Aracını Geri Çağırdığını Duyurdu

Tesla, 53 Bin Aracını Geri Çağırdığını Duyurdu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrikli otomobil devi Tesla, ürettiği bazı modelleri geri çağırmaya başladı. Geri çağırılacak araç sayısı ise 53 bin olarak ifade edildi.

Elektrikli otomobilde dünya markası olan Tesla, Model S ve Model X’i geri çağırıyor. Üretici firma geri çağırma nedeni olarak üretim hatasından şüphelendiğini duyururken, kullanıcıların park freni konusunda sorunlar yaşadığı öğrenildi.

Tesla’nın geri çağırmaya başladığı araçların 2016’nın Şubat ve Ekim aralığında ürettiği araçlar olduğu kaydedildi. Söz konusu tarih aralığında üretilen elektrikli araçlarda üretim hatasından şüphelendiğini açıklayan Tesla, park freninin etkinleştirildiğinde dişlilerdeki sorundan dolayı frenin aktif hale gelmediğini belirlediklerini bildirdi. Dünya devi marka açıklamasında geri çağırmanın sadece tedbir amaçlı olduğunun altını çizdi. Bu sorunun birkaç kullanıcı tarafından yaşandığına vurgu yapılan açıklamada, araç kullanıcılarının güvenliği için geri çağırmaya karar verildiği kaydedildi.

Markanın ürettiği elektrikli araçları kullanan sürücüler sorunu, uyarı sinyaliyle ve park frenlerinin kapatılmaması durumlarında fark etti. Kullanıcıların şikayetlerini değerlendiren firma 2016’nın Şubat ve Ekim aralığında üretilen araçlarda bu sorunun yaşandığını tespit etti. Söz konusu araçlarda kullanılan fren ise Brembo markasına aitti. İfade edilen zaman aralığında üretilen tüm araçların geri çağırıldığı ve toplam araç sayısının 53 bini bulduğunu bildiren Tesla, toplam üretimin yüzde 5’lik bölümünde park fren sorununun olduğunu ön gördü.

Yüzde 5’lik dilime rağmen tüm araçlarını geri çağıran firma, kullanıcı güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Geri çağırılan araç sayısı ise markanın geçen sene ürettiği araçların yaklaşık yarısı anlamına geliyor. Geri çağırılan elektrikli araçların tamamımın onarımı ise 2017’nin Ekimine kadar yapılmış olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.