Ana SayfaEkonomiİnşaat Sektörü Hareketlenecek

İnşaat Sektörü Hareketlenecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yıl zor süreçlerin atlatılmasına rağmen az hasar ile atlatmayı başaran sektörlerin başında bulunan ve ekonominin lokomotifi olma özelliği taşıyan inşaat sektörü yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Pek çok projenin referandum sonrasına ötelendiğini hem yatırımcının hem de tüketicinin hareket etmek için istikrarın devam edeceği bir ortam aradığını referandumdan evet çıkması ile bunun işaretini alanların harekete geçeceğini belirten inşaat sektörü temsilcileri, konu sahibi olmak isteyenlerin sektörü yakından takip ettiğini, konut satışlarının mayıs ayı ile hızlanıp yaz aylarında yükselişe geçmesini beklediklerini söyledi. Referandum sonrasında tüm gözlerin ekonomide olduğunu belirten İzmirli sektör temsilcileri hem İzmir’de hem de diğer illerdeki konut taleplerinin sektörde olumlu bir hava estirdiğini kaliteli ve nitelikli olan konutların satışında herhangi bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Nitelikli Konuta Yoğunlaşılacak

Bundan sonraki süreçlerde inşa edilecek konutlar hakkında bilgi veren Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentsel dönüşüm ile nitelikli konutların yapımının hız kazanacağını, tüketicinin konut tercihinde niteliğe çok önem verdiğini söyledi. Referandum sonrasında askıya alınan tüm yatırım ve projelerin yavaş yavaş hayata geçirileceğinin altını çizen Nasır, ekonomide sağlanan istikrar ortamının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını ve sektörün yükselişe geçeceğini sözlerine ekledi.

Belirsizlik Kayboldu

Yatırımcıların da tüketicilerin de hareket etmesi için belirsizliğin olmaması gerektiğini hatırlatan Nasır, referandum sonucu ile belirsizliğin ortadan kalktığını böylelikle sektörün daha hareketli hale geleceğini, kentsel dönüşüm ile daha hızlı bir yükseliş sağlanacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.