Ana SayfaEkonomiŞimşek: Türkiye 2017’de Daha İyi Performans Gösterecek

Şimşek: Türkiye 2017’de Daha İyi Performans Gösterecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

G20 Görüşmeleri ve Uluslararası Para Fonu (IMF)- Dünya Bankası Bahar Toplantıları için ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı toplantılarda gerçekleşen halk oylamasının da gündem olduğunu, herkesin bu sonuçları beklediğini söyledi. Türkiye’deki referandumun küresel piyasalarda takip edildiğini belirten Şimşek, referandum sonucunda evet kararının çıkması ile yönetimde istikrarın devam edeceğini, bundan sonraki süreçte Türkiye’nin artık 5 yıllık bir icraat imkânı bulacağını, hükümet krizlerinin yaşanmayacağını, sistem işleyişinin küresel formlara uygun olacağını, yargısının tarafsız ve bağımsız olacağını, parlamentonun daha güçlü bir hale geleceğini söyledi. Referandum öncesinde tüm bu konuların vatandaşlara detaylı bir şekilde anlatıldığını belirten Şimşek, Türkiye’de sürecin iyi anlaşılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ekonomi Hızlanacak

ABD’de portföy yöneticileri ile bir araya geldiklerini ve referandum sonucundan dolayı memnuniyet içeren tepkiler aldıklarını söyleyen Şimşek, yöneticilerin istikrarın pekişeceğini dair inanç taşıdıklarını söyledi. Türkiye ekonomisinin nisan sonrasında hızlanacağını belirten Şimşek, azalan belirsizlik ve risklerin ekonomide olumlu etkileri olacağını, küresel piyasalardaki toparlanmanın da ekonominin hızlanmasında etkili olacağını söyledi.

Beklentiler Olumlu Etkilenecek

Hükümetin bundan sonraki süreçte reform programına geri dönüş yapacağını belirten Şimşek, yapılan reformlar ile beklentilerin olumlu etkileneceğini, yapılan bu çalışmalar ile de Türkiye’nin 2017 yılında daha iyi bir performans göstereceğini söyledi. Enflasyonun mutlaka tekrar tek haneye düşmesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, çift haneli enflasyonun kabul edilemeyeceğini, Türkiye’nin uzun vadeli refahı ve huzuru açısından çift hanenin tehlike arz ettiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.