Ana SayfaEkonomiKatılım Bankacılığında Hedef Yüzde 15’lik Pay!

Katılım Bankacılığında Hedef Yüzde 15’lik Pay!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Faizsiz bankacılığa olan ilgi her geçen gün artarken, pazarın büyüklüğü 165 milyar lira olarak açıklandı. Açıklamayı Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş yaptı.

İkram Göktaş açıklamasında Türkiye’deki pazarın büyümeyi sürdürdüğünün altını çizdi. Katılım bankacılığının dünya genelindeki büyüklüğünün 2 trilyon doların üzerinde olduğunu kaydeden Göktaş, Türkiye’deki pazar büyüklüğünün 165 milyarı aştığını ifade etti.

Kamu yatırımlarıyla bir üst seviyeye geçmeyi başaran faizsiz bankacılık, üretimden ticarete ve ekonomiye kadar her alanda kendini daha fazla hissettirmeye başladı. İşte bu noktalara işaret eden Vakıf Katılım Genel Müdürü, “Faizsiz bankacılık sektörde büyümeyi sürdürdükçe, Türkiye ekonomisine katkısı da artacak” dedi.

Banka olarak vizyonlarının faizsiz bankacılık alanındaki büyümeye öncülük etmek, yurtiçinden ve yurtdışından fon girişini sağlamak, çok daha fazla kişiye bu yolla ulaşmak olarak açıklayan İkram Göktaş; katılım bankacılığında referans kurum olduklarının da altını çizdi.

Vakıf Katılım’ın birçok başarıya imza attığını ifade eden Göktaş, “Geçen yıl hedeflerimizin üzerinde büyüme kat ettik. Öz kaynaklarımızın neredeyse hepsini bu alana seferber ederek, bu alanda toplam 4 milyar 400 milyon TL’lik büyüklüğe sahip olduk. Milli ekonomiye destek amaçlı olarak yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 2017 yılı içinde aynı hızla büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Hedefimiz Toplam Payı Yüzde 15 Seviyesine Çıkarmak!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş faizsiz bankacılıkta dünya genelindeki durumu değerlendirdi. Sektörün dünyadaki büyüklüğünün 2 trilyonu aştığını kaydeden Göktaş, “Türkiye’deki pazarın büyüklüğü şu anda 165 milyar seviyesinde. Bizlerin hedefi ise katılım bankacılığının sektördeki toplam payını 2023’e kadar yüzde 15’lik orana taşımak. Bu ciddi bir pay gibi görünse de bizler bu orana yükselebilmek için aralıksız çalışmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.