Ana SayfaEkonomiYeni Pazarlar Sayesinde Turist Sayısı Artacak

Yeni Pazarlar Sayesinde Turist Sayısı Artacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin 2016 yılında turizm sektörü açısından çok zorlu bir yıl geçirdiğini ancak son dönemde yapılan çalışmalar sayesinde 2017 turizm sezonunun çok daha iyi geçeceğini umut ettiklerini söyleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, 1484 kilometre ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip olan ilin Muğla ve ilçeleri olduğunu ve 250 bin yatak kapasitesi ile turistik tesisleri ile turizm alanında hizmet verildiğini belirtti. Yeni sezon için Muğla’da hazırlıkların tamamlandığını, ilin tarihi ve doğal güzellikleri sayesinde turizm açısından önemli bir kent olduğunu belirten Çiçek, Muğla’nın İstanbul ve Antalya’dan sonra turizm destinasyonunda üçüncü sırada olduğunu, her yıl en az 3 milyon yabancı turistin Muğla’yı ziyaret ettiğini söyledi.

Farklı Konseptler Mevcut

Muğla’nın tatil için turistlere mağara turizmi, deniz sporları, yürüyüş yolları, bisiklet rotaları, deniz turizmi, kültür turizmi gibi farklı konseptlerde hizmet verdiğini belirten Çiçek, Bodrum’dan Antalya sınırına kadar kıyılarda yapılan mavi turun turistler tarafından çok beğenildiğini sözlerine ekledi.

Erken Rezervasyon Başladı

Turizm sektöründe erken rezervasyonun çok önemli olduğunu belirten Çiçek, erken rezervasyonun hem sektör temsilcileri açısından hem de turistler açısından önemli olduğunu bu şekilde her iki tarafında kârlı çıktığını söyledi. Yöreye gelen turist sayısında bu yıl daha fazla artış yaşanacağına inandıklarını söyleyen Çiçek, Muğla’nın güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için hareket geçtiklerini söyledi.

Hedefte Hint Pazar’ı Var

Turizmde pazarların genişlemesi ile turist sayısının artacağına inandıklarını belirten Çiçek, alternatif Pazar arayışları için Hindistan ile ilgili çalışmalara ağırlık verildiğini, Muğla’nın Hintli turistler için bulunmaz bir yer olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.