Ana SayfaEkonomiTMO Fındık Alımına Yarın Başlayacak

TMO Fındık Alımına Yarın Başlayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımlarına yarın itibari ile başlayacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, fındık üreticilerini uyardı. Randevu almayı unutmayın!

Toprak Mahsulleri Ofisi 10 yıllık aradan sonra yarın yeniden fındık alımı yapmaya başlayacak. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan alımlar öncesinde satış yapmak isteyen üreticilerin randevu alması gerektiğinin altını çizdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Giresun kalite fındığın kilosunu 10 lira 50 kuruştan, levant kalite fındığın kilosunu ise 10 liradan alacağını açıkladı. Bu fiyat seviyesinden satış yapmak isteyen fındık üreticilerinin bazıları şimdiden randevularını alırken, Arslan Soydan tarafından yapılan açıklamada randevu alan üretici sayısının şimdilik az olduğu ifade edildi.

Arslan Soydan TMO’nun resmi internet sitesinden yazılı olarak yaptığı açıklamada, Ordu genelindeki fındık üreticilerinin Altınordu ve Ünye ilçelerindeki Toprak Mahsulleri Ofisine satış yapabileceğini bildirdi. Giresunlu üretici ise kent merkezindeki ve Tirebolu’daki TMO şubelerine satış yapabilecek. Fındık üretimi yapmakta olan diğer kentler ise, il merkezlerindeki Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla satış yapabilecek.

10 yıllık aradan sonra yeniden fındık piyasasına girecek olan TMO’ya ilginin yüksek olması beklenirken Soykan yarının belirleyici olacağını kaydetti. Soykan, “Fındık üreticisi ifade edilen fiyat seviyesinde TMO’ya ürün satacak mı yarın hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu. Merak edilen diğer bir konu ise serbest fındık piyasasının alımlara tepkisi noktasında oldu. Hem TMO hem fındık üreticileri yarını sabırsızlıkla bekliyor. Bu durum ise Pazartesi gününün ilk işlem saatlerinde netlik kazanacak. TMO’nun serbest piyasadaki beklentisi ise, fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi yönünde oldu. Piyasa ise sessizliğini koruyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.