Ana SayfaGündemEhliyeti Olanlar Dikkat! Boşuna Ceza Ödemeyin

Ehliyeti Olanlar Dikkat! Boşuna Ceza Ödemeyin

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ehliyeti olan vatandaşlara çeşitli uyarılar yapıldı. Boşuna para cezası ödemek istemeyen vatandaşların ehliyetlerinin yanlarından ayırmamaları gerekiyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Trafik Hizmetleri Başkanlığı ile birlikte 2017 yılı için belirlenmiş olan trafik cezaları kamuoyu ile sonunda paylaşıldı. Hangi ihmal sonrasında sürücülere ne kadar para cezasının verileceği gerekli açıklamaları ile birlikte yer alıyor. Son zamanlarda araç sürücülerinin ehliyetlerinin olmasına karşın trafikte oldukları zamanlarda ehliyetlerini yanlarına almadıkları görüldü. Bunun ardından belirlenen cezalar içerisinde ehliyeti olmasına karşın trafik içerisinde ehliyetini yanına almayan sürücülere de gerekli cezaların uygulanacağı açıklandı. Her seferinde ehliyetini yanına almamış kişi için 206 lira para cezasının uygulanmasına karar verildi. 

Trafik Kanunu içerisinde belirlenen cezalar içerisinde kazaya karışan sürücüler içinde çeşitli düzenlemelerin yapılmasına karar verildi. Bu düzenlemeler sonrasında kaza yerinde gerekli tedbirlerin alınmaması, ilk yardım uygulamaması, herhangi bir şekilde polise ya da sağlık ekiplerine haber vermemesi para cezası ile cezalandırılacak. Kazayı yetkililere bildirmemek, trafiğin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri olay yerine polis ekipleri gelene kadar almamak 206 lira olarak belirlendi. Tespit edilen bazı durumlarda sürücülerin kaza yaptıktan sonra durumu kendi lehine çevirebilmek için olay yerinde bazı değişiklikler yaptıkları tespit edildi. Bunun ardından delilleri değiştirmenin cezası 427 lira olarak belirlendi.

Belirlenen cezalar içerisinde çocuklar içinde yeni bir düzenleme yapıldı. 11 yaşını bitirmeden bisiklet kullanan küçük çocukların aileleri içinde ceza kesilecek. Bu ailelere 95 lira para cezasının kesilmesine karar verildi. Araç muayene süreleri de 95 lira olarak belirlenecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.