Ana SayfaDiğer İş İlanlarıAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 50 Memur Alımı Yapacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 50 Memur Alımı Yapacak

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bugün Resmi Gazete’de yayınladığı duyuruya göre, genel idare hizmetleri sınıfında dokuzuncu dereceden 50 kişilik memur alımı yapacak. Bakanlık, sözlü sınav ile Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 9. Derece bölümü için 50 kişilik kontejyan açtı. Memur alımı yapacak olan bakanlık, belirli öğrenim dallarındna mezun olmuş memur adayları arasından düzenlenecek sözlü sınav ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcısı Sınavı Katılma Şartları

Bahsi geçen kadro için düzenlenecek olan sözlü sınava katılmak isteyen adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan tüm şartları sağlıyor olmak ile birlikte üniversitelerde en az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gerekiyor.

Sözlü sınava katılacak olan memur adaylarının 2018 yılı Ocak ayı itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekirken,  2017 KPSS’den 75 ya da daha üstte puan almış olması gerekiyor.

Sınava alım yapılacak kadro sayısının 4 katı kadar davet yapılacağını belirten Bakanlık, geride kalan beş yıllık sürede YDS sınavından da en az C seviyesi, yani 70 puan alınmış olmasını önemsiyor.

Erkek adaylar için askerlik görevinin tamamlanmış ya da muaf olunmuş olmasını önemseyen Bakanlık, görevin devamına engel nitelikte bir akıl hastalığı taşınmamasına, bahsi geçen süreç içerisinde istenilen belge ve bilgiler ile başvuru yapılmış olmasına önem veriyor.

Sınav Başvurusu Ne Zaman?

www.aile.gov.tr intenret sitesinde yer alan sınav başvuru ekranı üzerinden 20 Kasım 2017 ve 1 Aralık 2017 tarihleri arasında uzman yardımcılığı sınavı başvurusu yapabilecek olan adaylar, eksiksiz doldurdukları belgenin çıktısını alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’na bireysel olarak teslim etmesi ya da posta yolu ile göndermesi gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.