Ana SayfaEkonomiBankacılık Sektörü Toplam Mevduatı Düştü

Bankacılık Sektörü Toplam Mevduatı Düştü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

20 Nisan ile sonlanan haftada tüketici kredilerinde de gerileme oldu. Bu düşüş 836 milyon liraya tekabül etti ve söz konusu düşüşle 408 milyar 625 milyon liraya geriledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörünün haftalık bültenini yayımladı.

Yayımlanan bültene göre, sektörün kredi hacmi geçen hafta ile kıyaslandığı zaman 7 milyar 57 milyon lira düşüş gösterdi. Bu düşüşle de 2 trilyon 272 milyar 462 milyon liraya geriledi.

Söz konusu dönemde mali kesime verilen kredilerin toplamı 64 milyar 390 milyon lira olurken, mali kesim hariç toplam kredi hacmi ise 2 trilyon 79 milyar 704 milyon lira olarak açıklandı.

Bankacılık Sektörü Mevduatı Geriledi

Bankalararası dahil olmak üzere sektörün toplam mevduatı azaldı. Bu azalma 5 milyar 927 milyon lira tutarında oldu ve bu yüzde 0,31’e tekabül etti.

Tüketici Kredileri Geriledi

Açıklanan verilere göre, 20 Nisan ile sonlanan haftada tüketici kredilerinde de gerileme oldu. Bu düşüş 836 milyon liraya tekabül etti ve söz konusu düşüşle 408 milyar 625 milyon liraya geriledi.  Tüketici kredilerinin konut kredilerine ait olan kısmı 193 milyar 965 milyon lira, taşıt kredilerine ait olan kısmı, 7 milyar 251 milyon lira, ihtiyaç kredilerine ait olan kısmı ise 207 milyar 409 milyon liraya tekabül etti.

Taksitli Kredilerin Tutarı Azaldı

Aynı dönemde taksitli ticari kredilerin miktarı da azaldı. Bu azalma 56 milyon liraya tekabül etti. Taksitli ticari krediler 1 haftada 367 milyar 930 milyon liraya düştü. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları yüzde 1,8 oranında düşerek 89 milyar 754 milyon lira oldu. Bireysel kredi kartı alacakların taksitli olan kısmı 41 milyar 556 milyon liraya, taksitsiz olan kısmı ise 48 milyar 198 milyon liraya tekabül etti.

Net Takipteki Alacaklar Arttı

Bankacılık sektöründe net takipteki alacaklar ise geçen hafta ile kıyaslandığı zaman yüzde 3,8 yükseldi. Bu yükselişle 17 milyar 738 milyon liraya çıktı.

Yine aynı dönemdeki bankacılık sisteminin öz kaynakları yüzde 11,8 oranında düştü. Bu düşüşle de sektörün öz kaynakları 430 milyar 677 milyon lira tutarından 379 milyar 925 milyon liraya geriledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.