Ana SayfaEkonomiTÜİK Rakamları Açıklandı! Ekonomi 20.72 Milyar Dolar Açık Verdi!

TÜİK Rakamları Açıklandı! Ekonomi 20.72 Milyar Dolar Açık Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından mart ayına dair dış ticaret verileri açıklandı.

Mart Ayındaki Dış Ticaret Açığı 5.86 Milyar Dolar Oldu

TÜİK olarak kısaltılan Türkiye İstatistik Kurumu beklenen verileri açıkladı. TÜİK mart ayında Türkiye’de gerçekleşen dış ticaret ile ilgili rakamları bildirdi. Açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisinin mart ayında verdiği açık 5.86 milyar dolar oldu. Bu rakamların açıklanması ile 2018 yılının ocak – şubat – mart aylarında verdiği dış ticaret açığı toplam olarak 20.72 milyar dolara çıkmış oldu.

21 Milyar 442 Milyon Dolarlık İthalat

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ortaklaşa hazırlanan geçici dış ticaret rakamlarına göre 2018 yılının mart ayında Türkiye’nin ihracatı 2017 yılının mart ayına göre yüzde 0.7 oranında arttı ve 15 milyar 587 milyon dolar oldu. Aynı dönemde ülkemizde gerçekleşen toplam ithalat da yüzde 12.7 oranında artış göstererek 21 milyar 442 milyon dolar oldu. Mart ayında Türkiye’nin dış ticaret açığı yüzde 28.8 oranında arttı ve 5 milyar 855 milyon dolara yükseldi. Türkiye’nin 2018 yılı mart ayında ihracatın karşılama oranı yüzde 72.7 oldu. Aynı veri 2017 yılının mart ayında yüzde 76.1 olarak gerçekleşmişti.

Avrupa Birliği’ne Gerçekleşen İhracat Arttı

Avrupa Birliği’ne göre gerçekleşen ihracat 2018 yılının mart ayında, 2017 yılının mart ayna göre yüzde 18.2 oranında artış kaydederek 7 milyar 993 milyon dolar oldu. Avrupa Birliği’ne yapılan ihracatın Türkiye’nin toplam ihracatındaki payı da geçtiğimiz yılın mart ayında yüzde 46.7 oranında iken, bu yılın mart ayında artarak yüzde 51.3’e çıktı. Türkiye’nin Almanya’ya ihracatı bu yılın mart ayında 1 milyar 511 milyon dolar olarak açıklanırken, ikinci sırada İngiltere yer aldı. Türkiye’nin İngiltere’ye 1 milyar 45 milyon dolarlık ihracat yaptığı ortaya çıktı. Üçüncü sırada 961 milyon dolarlık ihracatla İtalya, dördüncü sırda da 738 milyon dolarlık ihracatla Irak yer aldı.

En Çok Ürün Rusya’dan İthal Edildi

Türkiye’nin Rusya’dan yaptığı ithalat bu yılın mart ayı verilerine göre ilk sırada bulunuyor. Türkiye Rusya’dan 2 milyar 147 milyon dolarlık ithalat yaparken, Almanya’dan 2 milyar 101 milyon dolarlık, Çin’den de 1 milyar 35 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.