Ana SayfaEkonomiTİM Başkanı Açıkladı! Nisan Ayında da İhracat Rekoru Geldi!

TİM Başkanı Açıkladı! Nisan Ayında da İhracat Rekoru Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TİM verilerine göre 2018 yılının nisan ayında 13 milyar 549 milyon dolarlık ihracat rakamı ile yeni bir rekora imza atıldı.

Yılın İlk 4 Ayında 54.7 Milyar Dolarlık İhracat Yapıldı

TİM olarak kısaltılan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden elde edilen verilere göre bu yılın nisan ayında Türkiye’nin gerçekleştirdiği ihracatta geçen yılın nisan ayına göre yüzde 15 oranında artış sağlandı. 2018 Nisan ayında toplam 13 milyar 549 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Böylece bu yılın ocak, şubat ve mart aylarında olduğu gibi nisan ayında da ihracat rekoru kırılmış oldu. 2018 yılının ilk 4 aylık döneminde ihracatta yüzde 10.4 artış kaydedildi ve 54.7 milyar dolara 7ulaşıldı. Geride kalan 12 aylık dönem incelendiğinde ise ihracatta yüzde 10.7 oranında artış sağlandığı görüldü. Bu yılın ilk 4 ayında Türkiye’de 161.1 milyar dolar ihracat gerçekleşti.

TİM Olarak Çalışmalarımız Devam Ediyor

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada ihracat rakamları ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Büyükekşi, ithalatın ihracattan daha fazla olduğu ile ilgili eleştiriler aldıklarını, ihracat – ithalat dengesinin daha yüksek seviyelere çıkartmak istediklerini, ihracatın ithalatı karşılama oranını yakından takip ettiklerini, fakat ithalatta görülen artışın ihracatta sağlanan başarıyı gölgede bırakmaması gerektiğini, TİM olarak bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini, özellikle ara malının ithalatı hakkında yerlilik çeşitliliğini sağlamak için çalıştıklarını da belirtti.

İhracat Verileri Kayseri’de Açıklandı

TİM’in açıkladığı verilere göre bu yılın nisan ayında Türkiye’nin ihracatı 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 15 arttı ve 13 milyar 549 milyon dolara çıktı. Yılın ilk üç aylık periyodunda gerçekleşen ihracatta rekor kırılmış oldu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, nisan ayında kaydedilen ihracat rakamlarını Kayseri’deki Organize Sanayi Bölgesi’nde soğutucu, ısıtıcı, ankastre ve pişirici grubunda üretim faaliyetlerinde bulunan Simfer Fabrikası’nda açıkladı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.