Ana SayfaKariyerKariyerinizi Yanlış Yöne Sürükleyecek Nedenler

Kariyerinizi Yanlış Yöne Sürükleyecek Nedenler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kariyerinizi yanlış yöne sürükleyecek nedenler ve sonunda oluşacakları öncesinde bilmeniz, adımlarını ona göre atmanızda fayda vardır. Bazen atım atılan noktadan geri dönmek zor olmaktadır.

Kariyerinizi Yanlış Yöne Sürükleyecek Nedenler

Yaşamımız boyunca başarılı ve sağlıklı bir iş hayatı geçirmek sanırım en büyük dileklerimizden birisidir. Ancak bazen ufak gibi görünse de öyle yanlış tercihler ve öylesine yanlış atılımlar yapıyoruz ki, bu durum belki de kariyerimizi aşağıya çekiyor. Bunlardan tabi ki örnek vereceğiz ancak, en önemlisini belirtecek olursak, düzenini oturttuğunuz bir işe sahipseniz, aynı şartları sunan bir başka firmaya geçiş yapmayı düşünmeyin. Ya da deneyimine ve düşüncesine güvenmediğiniz insanlardan kariyer tavsiyesi almayın. Bu karar sizi ileride üzebilir.

Yanlış Düşünce Yanlış Kariyer

Eğer özel sektörde çalışıyorsanız, iş değişikliği yapmanın ne kadar zor olduğunu bilmeyen yoktur. Aslında bu alışmanın verdiği karardan başkası değil ancak bazı alışkanlıkları bir kenara bırakmanın da vakti gelmiş olmalı. Size dahi iyi fırsatlar sunan x bir firmaya geçiş yapmayı, eski mağazanızda ki arkadaş ortamına tavsiye etmiyorsanız, geleceğinizi hep aynı seviyede tutmaya mahkûmsunuz demektir. Profesyonel düşünmek gerekirse, size şartları en iyi sunan firmalara asla hayır dememelisiniz. Kariyer Planlama konusunda her daim hakkınızı en iyi sunan firmalara öncelik vermek olsun. Bu sizi yanlış kariyere sürüklemeyecektir.

Kariyerinizde Bunları Yapmayın

Bir üst paragrafta belirttiğimiz gibi eğer sadece arkadaş ortamınıza yani çalıştığınız arkadaşlarınıza yeni bir geliri tercih etmiyorsanız, profesyonel düşünmüyor, duygusal düşünüyorsunuz demektir. Ancak öyle firmalar var ki, aile olmaktan öteye geçmiş diyebiliriz. Tabi ki o tarz firmalarda çalışıyorsanız düzeninizi bozmamanızı tavsiye ederiz. Bunun dışında tatlı dille size mobing yapan bir firmadaysanız, hatır gönül yapmadan daha iyi bir firmaya geçiş yapmanız gerektiğini ya da iş bulmak konusunda arayışa geçmeyi asla unutmayın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.