Ana SayfaEkonomiBugün Açıklanacak! Vatandaşın 300 Milyar Liralık Borcu Yapılandırılacak!

Bugün Açıklanacak! Vatandaşın 300 Milyar Liralık Borcu Yapılandırılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devlet tarafından hayata geçirilecek olan borçların yeniden yapılandırılması kapsamında 31 Mart 2018 tarihi milat olarak kabul edilecek.

Yeniden Yapılandırmayı Binali Yıldırım Açıkladı

Seçimden önce uygulamaya alınacak olan devrim niteliğindeki paket dahilinde borçların yeniden yapılandırılması da bulunuyor. 31 Mart 2018 tarihinden önceki borçları kapsayan uygulama ile 36 aya kadar taksit imkanı sağlanacak. Yapılandırmadan yararlanacak olan vatandaşlar ayrıca enflasyon avantajını da kullanacaklar. Başbakan Binli Yıldırım tarafından açıklanan vergi borçlarının ve kamu borçlarının yeniden yapılandırması ile ilgili düzenleme 300 milyar liradan fazla borcu içeriyor. Diğer borçlar ve SGK primleri ile birlikte bu tutarın daha da yükseleceği bekleniyor.

SGK 36 Milyar Liralık Borcu Yapılandırdı

2006 ve 2007 yıllarında çıkan borçların yeniden yapılandırmasını içeren kanunlar kapsamında Maliye Bakanlığı ve diğer kamu kurumları tarafından vatandaşlara ait 80.4 milyar liralık borç yapılandırıldı. Yapılandırmadan 6 milyondan fazla kişi faydalandı. 2018 yılı mart ayının sonu itibariyle devlet kurumları tarafından tahsil edilen miktar 32 milyar lirayı buldu. SGK olarak kısaltılan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2016 yılında çıkartılan kanun kapsamında 36 milyar liralık borcun yapılandırıldığı açıklanırken, 2017 yılında bu rakamın ne kadar olduğu bildirilmedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal Bugün Açıklayacak

Vatandaşların 12.8 milyar liralık MTV borçları 12.8 milyar lira olduğu, trafik cezası borçlarının 3.4 milyar lira olduğu, harç borçlarının da 4.1 milyar lira olduğu ve bu tutarların yapılandırma kapsamına alınacağı açıklandı. Bu tutar Maliye Bakanlığı tarafından stok affının ve matrah artırımının da kapsama alınması ile daha da artması bekleniyor. Yeniden yapılandırma kapsamına alınacak olan SGK prim borçları, belediyelere olan atık su bedeli ve su bedeli borçları ile yeniden yapılandırmanın 300 milyar lirayı geçmesi planlanıyor. Net rakamın Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yapacağı açıklamadan öğrenilmesi bekleniyor.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.