Ana SayfaEkonomiEnflasyon Açıklandı! Dolar Fiyatları Rekor Kırdı!

Enflasyon Açıklandı! Dolar Fiyatları Rekor Kırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK tarafından 2018 yılı nisan ayına dair enflasyon rakamları açıklandı. Nisan ayı enflasyonu yüzde 1.87 arttı.

Enflasyon Rakamlarında Artış Görüldü

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici enflasyonunun TÜİK verilerine göre yüzde 1.87 oranında olduğu öğrenildi. Enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde açıklanmasından sonra dolar fiyatlarında hareketlilik gözlemlendi. Dolar kuru 4.20 lirayı geçerek rekor kırdı. TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon rakamlarından TÜFE olarak bilinen Tüketici Fiyat Endeksi’nin bu yılın nisan ayında bir önceki ay olan mart ayına göre yüzde 1.87 oranında artarken, 2017 yılının son ayına göre yüzde 4.69, 2017 yılının nisan ayına göre yüzde 10.85 ve 1 yıllık ortalamalara bakıldığında da yüzde 11.06 oranında artış gösterdi.

Dolar Kuru 4.20 Lirayı Geçti

2018 Nisan ayında enflasyon rakamlarının yüzde 1.47 düzeyinde gelmesi bekleniyordu. TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra beklentilerin üzerinde gerçekleştiği görüldü. Bu gelişmeden sonra dolar kurunda büyük bir hareketlilik oldu. Dolar kuru hızlı bir şekilde artarak 4.20 lirayı geçti. Enflasyon oranlarına göre aylık bazda en yüksek fiyat artışı yüzde 10.40 zam ile ayakkabı ve giyim grubunda görüldü. Ana harcama gruplarında 2018 yılının nisan ayında ulaştırma alanında yüzde 3.54 oranında, çeşitli mal ve hizmetler alanında yüzde 2.32 oranında, ev eşyalarında yüzde 2.11 oranında, kültür ve eğlence grubunda da yüzde 1.67 oranında artış olduğu görüldü.

Fiyatı En Çok Düşen Gıda ve Alkolsüz İçecekler Oldu

Aylık olarak en fazla düşüş sergileyen ana harcama grubu gıda ve alkolsüz içecekler grubunda oldu. Bu gruptaki düşüş yüzde 0.21 oranında oldu. Haberleşme sektörü de en çok düşüşün görüldüğü sektörler arasında yer aldı. Haberleşme alanında 2018 yılı nisan ayında yüzde 0.04 düşüş olurken, yıllık en fazla artış yüzde 16.75 oranı ile ev eşyası grubunda gerçekleşti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.