Ana SayfaBankacılık2019 Pasaport Harçları Ne Kadar?

2019 Pasaport Harçları Ne Kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 pasaport harçları için zam açıklaması 29 Aralık 2017 tarihinde yapıldı. Yapılan zamlar ile birlikte 2018 yılı boyunca uygulanacak olan pasaport harç ücretleri belirlendi. 2018 yılında uygulanacak olan pasaport ücretleri ne kadar oldu?

Pasaport harçları, temin edeceğiniz pasaportun süresine göre belirlenmiştir. Pasaportlar en az 6 ay, en fazla ise 4 yıl ve üzeri süreler için temin edilebilmektedir. En kısa süreli olan 6 aylık pasaport için uygulanan harç bedeli 2018 yılı itibariyle 137,40 Türk Lirası olmaktadır. Pasaport alırken bir de defter ücreti uygulaması yapılmaktadır. Harç ücreti, pasaport süresine göre belirlenmekle birlikte, defter ücreti her pasaport süresi için sabit, 108 Türk Lirası’dır.

2018 Pasaport Harçları Ne Kadar?

2018 yılı itibariyle uygulanan harç ücretleri;

  • 6 aylık pasaportlar için 137,40 Türk Lirası’na,
  • 1 yıllık pasaportlar için 200,80 Türk Lirası’na,
  • 2 yıllık pasaportlar için 327,80 Türk Lirası’na,
  • 3 yıllık pasaportlar için 465,50 Türk Lirası’na,
  • 4 yıllık ve daha uzun süreler için 656,00 Türk Lirası’na tekabül etmektedir.

Bu ücretlerin her biri için de 108 Türk Lirası tutarında bir defter ücreti temin edilmektedir. Bu ücret ile birlikte 6 aylık pasaportu alımında yatıracağınız ücret 245,40 Türk Lirası’na, 1 yıllık pasaportlar için 308,80 Türk Lirası’na, 2 yıllık pasaportlar için 435,80 Türk Lirası’na, 3 yıllık pasaportlar için 573,50 Türk Lirası’na, 4 yıllık ve daha uzun süreler için ise 764 Türk Lirası’na denk gelmektedir.

Öğrenci pasaportu, bordo pasaport, yeşil pasaport ve gri pasaport alırken yapılan ödemeler de, normal pasaportlar ile aynı harç ücretlerine tabii tutulmaktadır. Öğrencilerin pasaport başvurusu yapması aşamasında herhangi bir indirim uygulaması olmamakla birlikte tüm pasaportların çıkarma işlemleri aşamasında ödenecek harç ücretleri sabittir.

Pasaport Ücretleri Nereye, Ne Zaman Yatırılır?

Pasaport harç ücretlerini, Nüfus Müdürlüğü’ne yapılacak olan başvuru öncesinde yatırılmış olması gerekiyor. Yapılacak başvuru aşamasında harç ücretinin yatırıldığına dair makbuzun, pasaport başvurusunda gerekli belgeler arasında yer alması gerekiyor. 2 Nisan 2018 tarihine kadar pasaport başvuruları Emniyet Genel Müdürlükleri’ne yapıldığı için, harç ücretleri de müdürlüklerde yer alan birimlere gerçekleştirilmekteydi. 2 Nisan 2018 tarihinde yapılan yenilik ile birlikte pasaport verme yetkisi Nüfus Müdürlükleri’ne teslim edildi. Bu düzenleme ile birlikte ödemelerin de Nüfus Müdürlükleri’yle anlaşma yapılan bankalara yatırılması gerekiyor.

Pasaport harcı ödemek için tüm bankaların internet bankacılığı, mobil bankacılık hizmetlerini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bankaların size en yakın şubesine giderek de harç ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Pasaport harç ücretleri her yılın ilk günü itibariyle değiştirilmektedir. Bu yazımızda yazan bilgiler pasaport harçları 2018’i kapsamaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.