Ana SayfaEkonomiTorba Yasada Değişiklikler Yapıldı! Emeklilere Bayram İkramiyesinde Son Durum Ne?

Torba Yasada Değişiklikler Yapıldı! Emeklilere Bayram İkramiyesinde Son Durum Ne?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vatandaşın borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve emeklilere yılda 2 defa bayram ikramiyesi verilmesini içeren torba yasa kabul edildi.

Torba Yasa TBMM’de Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan borçların yeniden yapılandırılması ve emeklilere bir yılda 2 defa ikramiye verilmesi gibi maddeleri içeren torba yasa oy birliği ile kabul edildi. Yapılan yeni düzenleme imar barışını da içeriyor. Daha önce açıklanan imar barışının İstanbul’da tarihi yarımadayı ve Boğaziçi’nde bulunan yapıları da içermesi yasa kapsamından çıkartıldı.

Boğaziçi’ndeki Binalar İmar Barışından Çıkartıldı

Vergi borçlarının ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili hükümleri de kapsayan torba yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun yapılan görüşmeleri sona erdi. Komisyon’a 27 madde halinde gelen yasadan 1 madde çıkartıldı ve 3 yeni madde eklendi. Bazı maddelerde de değişiklik yapıldığı öğrenildi. Bu değişiklikler arasında en çok dikkat çeken imar barışı oldu. İmar barışında Yapı Kayıt Belgesi verilmesinde yeni düzenleme yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM’de yaptığı sunumda İstanbul Boğazı’ndaki yapılara istisna getirilmesini istediklerini, o bölgeye bu imar affının gelmemesini, bunun da yeni bir madde ile yasaya eklenmesini talep ettiklerini söyledi. Bakan’ın sunumundan sonra Komisyon’a verilen önergeyle Boğaziçi sahil şeridinde bulunan binalara imar barışı uygulanmamasına karar verildi.

Kentsel Dönüşümde O Şart Kalktı

Torba yasada yapılan bir başka değişiklik ise kentsel dönüşüm hakkında oldu. TBMM’ye sunulan yasa henüz tasarı halindeyken kentsel dönüşüm projelerinde Yapı Kayıt Belgesi şartı planlanmıştı. Yapılan değişiklik ile kentsel dönüşümde Yapı Kayıt Belgesi şartı kaldırıldı.

Yılda 2 Defa İkramiye Sadece Emeklilere Değil

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen yasa dahilinde bulunan yılda 2 defa ikramiye verilmesi ile ilgili madde de kabul edildi. Bu madde ile yılda 2 defa sadece emeklilere değil, gazilere, şehit yakınlarına, görev ve savaş malullüğü aylığı alan erbaşlara, şeref aylığı alanlara, şampiyon sporculara, geçici köy korucularına, sivil şehit yakınlarına, terörden zarar gören kişilere de yılda 2 defa 1.000’er lira olmak üzere ikramiye ödenecek.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.