Ana SayfaGündemVakıfbank'a 380 Milyon Dolarlık Yeni Kaynak!

Vakıfbank’a 380 Milyon Dolarlık Yeni Kaynak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıfbank, yurt dışı nakit havale akımlarına dayalı seküritizasyon programının kapsamında toplamda 380 milyon Dolar’a tekabül eden yeni bir kaynak temin ettiğini duyurdu.

Vakıfbank tarafından yapılan yazılı açıklama kapsamında 6 ayrı dilimde Dolar ve Euro cinsinden sağlanan 380 milyon Dolar büyüklüğündeki kaynağın vadesinin 5 yıl olduğu, işleme kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings’in yatırım yapılabilir seviyesinin iki derece üzerinde olan BBB+ notu aldığı duyuruldu.

5 Yıl Vadeli 380 Milyon Dolarlık Kaynak!

Vakıfbank’ın yaptığı açıklamada görüş ve değerlendirmelerine yer verilen Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, yapılan Eurobond ihracının ve sendikasyon kredisi işleminin sonrasında gerçekleştirilen 5 yıl vadeli, 380 milyon Dolar’a tekabüle den seküritizasyon programı kapsamındaki kaynaktan memnun olduklarını ifade etti.

Türkiye ekonomisi aleyhinde ortaya koyulan her spekülasyona ve iyi niyet barındırmayan çabalara rağmen Türkiye’nin 2018 yılı içerisinde hayata geçirdiği çalışmaların ve Vakıfbank tarafından atılan adımların Türkiye ekonomisine duyulan güveni net bir şekilde gösterdiğini belirtti.

Yıl Başından Bu Yana 2,5 Milyar Dolarlık Kaynak!

2018 yılı başı itibariyle Vakıfbank’ın ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı, Eurobond ihracı, sendikasyon kredisi ve seküritizasyon işlemleri vasıtası ile Türk Lirası, Dolar ve Euro cinsinden Türkiye’ye getirmeyi başardığı yurt dışı kaynakların toplam tutarının 2,5 milyar Dolar seviyesini aştığını belirten Özcan, Vakıfbank’ın uzun vadeli, uygun maliyetli kaynakları Türkiye ekonomisine ve reel sektöre sunmaya devam edeceğini belirtti.

Vakıfbank’ın yurt dışı borçlanmaları arasında seküritizasyon programına ek olarak ipotek teminatlı menkul kıymet ve orta vadeli tahvil ihraç programlarının devam ettiğini belirten Özcan, yurt dışına gerçekleştirilen havale akımlarına dayalı olan seküritizasyon programının, bu programlar arasındaki Vakıfbank tarafından en uzun süredir kullanılan program olduğunu ifade etti.

Seküritizasyon programı kapsamında Vakıfbank’ın bu zamana kadar elde ettiği toplam kaynak tutarının 1,9 milyar Dolar olduğunu belirten Özcan, 6 adet olan muhabir bankaya da teşekkürlerini iletti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.