Ana SayfaEkonomiBanka Faizleri İndiriliyor! Hangi Devlet Bankaları Faiz İndirimine Gidiyor?

Banka Faizleri İndiriliyor! Hangi Devlet Bankaları Faiz İndirimine Gidiyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Binali Yıldırım tarafından bankaların konut satışlarının canlandırılması adına banka faizleri ile ilgili kampanya başlatılacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım Açıkladı

Başbakan Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği’nin genel kurul toplantısına katıldı. Bir açıklama yapan Binali Yıldırım, konut sektöründe biriken stokların azalması ve satışların artırılması hedefiyle bankalar tarafından bir kampanya başlatılacağını söyledi. Konutta hayata geçirilen KDV ve tapu harçlarının indirilmesi, imar affının uygulamaya alınmasından sonra devlet bankaların konut kredisi faizlerinin düşürülmesi için harekete geçti.

Ziraat Bankası Kampanyaya Dahil Olacak

Konut kredisi faizleri ile ilgili ilk müjdeli haberi Başbakan Binali Yıldırım verdi. Yıldırım konut stoklarının azaltılması için bankalar tarafından kampanya başlatılacağını, Ziraat Bankası ve Türkiye’deki diğer bankalar tarafından bu kampanyanın hayata geçirileceğini, bu sayede konut sektöründeki çarkların yeniden dönmesinin sağlanmış olacağını da söyledi.

5 Devlet Bankası Kampanyaya Katılıyor

Alınan bilgilere göre Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın oluşturduğu üç devlet bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’nın dahil olacağı kampanya en az 3 ay süreli olarak başlatılacak. Liderliğini Türkiye’nin en büyük devlet bankası olan Ziraat Bankası yapacak. Bahsi geçen 5 banka hali hazırda yüzde 1.25 – yüzde 1.35 arasında olan konut kredisi aylık faiz oranlarını yüzde 1 seviyesinin altına çekecekler. Bu uygulama ile bankaların konut kredisi faizleri 36 puan aşağı çekilmiş ve yüzde 0.99 oranına ulaşmış olacak.

200 Bin Lira Kredinin Aylık Taksiti Ne Kadar Olacak?

10 yıl vadesi olan 200 bin lira tutarında kredi alan bir banka müşterisinin aylık kredi taksiti ödemesi şu anda 3.375 iken; 2.855 liraya düşmüş olacak. 200 bin liralık bu konut kredisini kullanan kişinin toplam olarak ödeyeceği faiz ise 62.360 lira azalmış olacak. Şu anda 205.027 lira olan toplam faiz tutarı da 142.667 liraya inecek.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.