Ana SayfaEkonomiİkinci El Araç Ticaretinde Önemli Değişiklik Yapıldı!

İkinci El Araç Ticaretinde Önemli Değişiklik Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el araç alım satımında yetki belgesi almak için mesleki yeterlilik belgesinin alınması 13 Mayıs tarihinden itibaren zorunlu hale geldi.

13 Mayıs’tan İtibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Hale Gelecek

Kısa adı MASFED olan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el araç ticareti ile ilgili yetki belgesi sahibi olmak için mesleki yeterlilik belgesi almak 13 Mayıs 2018 tarihinden itibaren zorunlu duruma geldi. 13 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış olan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında ikinci el motorlu araç ticareti ile uğraşan kişilerin işletmeleri ile ilgili yetki belgesi almalarının zorunlu hale geldiğini söyledi.

İkinci El Araç Ticareti Güvenli Hale Gelecek

MASFED Başkanı Aydın Erkoç yaptığı açıklamada ikinci el araç ticareti alanında devrim olarak nitelendirilen yeni yönetmelik kapsamında alınması gerekli olan yetki belgesinde aranan ilk şartın mesleki yeterlilik belgesi olduğunu söyledi. Aydın Erkoç, mesleki yeterlilik belgelerinin 13 Mayıs 2018 tarihinde zorunlu hale geleceğini, MASFED’in bu belgenin alınması için yapılacak olan sınavı yapma ve değerlendirme aşamalarını yapmaya, sınav sonucunda belge verme gibi konularda yetkili olduğunu, mesleki yeterlilik belgesi ile ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretinin belirli kurallar dahilinde yapılacağını, bu ticaretin bundan böyle daha güvenli bir şekle getirileceğini de söyledi.

MASFED Sınabları Düzenlemeye Yetkili

Aydın Erkoç MASFED’in Mesleki Yeterlilik Merkezi’nin, mesleki yeterlilik sınavlarını yapmaya yetkili olduğunu, sınavların kurum tarafından yetki verilen uzmanlar tarafından yapıldığını, başvurulardan sonra OTONOMİ’de yer alan sınav merkezlerinde Türkiye’nin her tarafında hizmet verdiğini, şu ana kadar Ankara öncelikli olmak üzere İstanbul, Eskişehir, Çorum şehirlerinde sınavlar düzenlendiğini, pek çok sayıda kişinin bu sınavlara katılarak mesleki yeterlilik belgelerini aldıklarını da ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.