Ana SayfaEkonomiCemil Ertem: Merkez Bankası Dolar Kurunda Gereken Adımları Atacaktır!

Cemil Ertem: Merkez Bankası Dolar Kurunda Gereken Adımları Atacaktır!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın para politikası ile ilgili gerekeni yapacağını söyledi.

Kimsenin Endişe Etmesine Gerek Yok

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, yaptığı açıklamada dolar kurunun yükselmesi ile ilgili konuştu. Cemil Ertem, kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını, Merkez Bankası’nın para politikası ile ilgili gereken adımları atacağını, atılacak olan bu adımların da sadece dolar kuruna endeksli olarak belirlenmediğini söyledi.

Maliye Bakanlığı Yakında Önemli Adımlar Atacak

Cemil Ertem yaptığı açıklamada bu gibi dönemlerde merkez bankalarının duruşunun çok önemli olduğunu, ne kadar güçlü bir duruş sergilerlerse sergilesin yine de elinde bulunan araçlar yetersiz olursa yapacak çok da bir şeyinin olmadığını, tamda bu noktada maliye politikalarının devreye girdiğini, 2018 yılını kaybedilmiş bir yıl olarak sayamayacağımızı, Maliye Bakanlığı tarafından da yakın bir zamanda piyasaların rahatlamasını sağlayacak adımların atılacağını da belirtti.

Sürekli Para Basarak Büyüme Sağlamıyoruz

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem, Türkiye’nin şu an sergilediği büyüme ivmesi ile enflasyon oranlarının ve cari açık rakamlarının çelişmediğini, sürekli para basarak ve kamunun kaynaklarını zorlayarak bu büyümenin elde edilmediğini, büyüme sağlanırken enflasyonun ve cari açığın arttığı gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını, bunun son derece yanlış olduğunu da ifade etti.

Merkez Bankası Gereken Adımları Atacaktır

Cemil Ertem, Londra’ya Türkiye’nin ekonomi liderlerinin yaptığı ziyaretin çok olumlu geçmesinin beklendiğini, Türkiye ile ilgili dezerformasyonların bu ziyaret sayesinde kırılacağını düşündüğünü, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın en başından bu yana özellikle dolar kurunun oynak hareketler sergilediği dönemlerde gerektiği gibi adımlar attığını, kimsenin endişesine gerek olmadığını, bundan sonra da bu adımları atabileceğini, Türkiye’nin Merkez Bankası’nın bağımsızlığı en az tartışılması gereken kurum olduğunu da söyleyerek, seçimlerin ardından bir normalleşme sürecine girileceğini de belirtti.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.