Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanı Erdoğan: Etkili Bir Başkan Görüntüsü Vermeye Mecburuz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etkili Bir Başkan Görüntüsü Vermeye Mecburuz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İngiltere’de bir televizyon programına röportaj vererek seçimleri kazanırsa para politikalarında daha etkin olacağını söyledi.

Türkiye’nin Çıkarları için Adımlar Atacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’nin başkenti Londra’da bir televizyon programında yaptığı konuşmada Türkiye gündemi ile ilgili pek çok konuya değindi. Erdoğan 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerde başkan olması halinde para politikalarında daha etkili bir rol oynayacağını,  Türkiye’nin çıkarlarının korunması için bazı adımları atacağını, çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa o şekilde davranacağını söyledi.

Faiz Sebep – Enflasyon Sonuç

Recep Tayyip Erdoğan cari açık rakamlarının yüksek çıkmasının nedeninin Türkiye’nin petrole olan bağımlılığı olduğunu, enflasyon oranlarının da banka faizleri ile ilgili olduğunu, faizler ne kadar düşerse enflasyonun da o oranda düşeceğini, savunma alanındaki ihtiyaçlarımızı Amerika’da ithal edemiyorsak kendi başımızın çaresine bakacağımızı, sebep – sonuç ilişkisine bakıldığında faizin sebep enflasyonun da sonuç olduğunun görüldüğünü, faizlerin indirilmesi ile maliyetlerin de düşmüş olacağını da söyledi.

Etkili Bir Başkan Görüntüsü Vermeye Mecburuz

Başkan olduktan sonra para politikaları ile daha ilgili olacağını söyleyen Erdoğan, bir başkan olarak halkın para politikalarındaki gidişatı elbette ki kendisine soracağını, bu alanda da etkili bir başkan görüntüsü vermeye mecbur olduklarını, bunun bazı kesimleri rahatsız edebileceğini, ancak devleti yönetenin vatandaşa hesap vermekle yükümlü olduğunu, Türkiye’nin çıkarlarını gözetmek için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını da belirtti.

Merkez Bankası ile İlişkilerimiz Şimdiki Gibi Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yönetimi ile ilişkisinin seçimi kazanması halinde ne şekilde devam edeceğinden de bahsetti. Erdoğan, Merkez Banksı ile ilişkilerinin şu anda olduğu şekilde devam edeceğini, ülkeyi yönetmekte yeni olmadıklarını, zaten 16 yıldır Türkiye’nin başında olduklarını, yönetim olarak Türkiye’nin; Amerika ve Avrupa ülkeleri gibi yönetildiğini, bu ülkeler için meşru olan bir durumun Türkiye için gayrimeşru olmayacağını, bunu herkesin böyle bilmesi gerektiğini de ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.