Ana SayfaEkonomiBütçe Gelirleri Nisanda Arttı!

Bütçe Gelirleri Nisanda Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanlığı Nisan ayına ilişkin bütçe üzerinde yaptığı çalışmayı tamamladı ve sonuçları açıkladı. Buna göre yılın dördüncü ayında bütçe gelirleri artmaya devam etti. Öte yandan gider kalemi de yükseldi.

Nisan Ayı Bütçe Açığı 2,8 Milyar Lira

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2018’in nisan ayında elde edilen bütçe gelirlerinin toplamı 64 milyar 600 milyon liraya yükseldi. Bütçenin giderleri ise 67 milyar 400 milyon lira olarak hesaplandı. Gelir gider dengesi incelendiğinde bütçedeki açığın Nisan ayı sonunda 2 milyar 800 milyon lira olduğu görüldü.

Yılın dördüncü ayı olan Nisanda bütçe gelirleri yıl bazında yüzde 21,8’lik artış kaydetti. Bütçe giderleri ise aynı dönemde yüzde 20,3 arttı.

Bakanlığın açıklamasına göre merkezi yönetimin bütçesindeki açık Nisan ayı sonu itibariyle 2 milyar 800 milyon lira oldu. Yılın ilk dört ayında gerçekleşen bütçe açığı ise 23 milyar 200 milyon lirayı buldu.

Ocak ile Nisan ayları aralığında bütçe gelirlerindeki değişim artış yönlü belirlendi. Artış yıl bazında yüzde 17,3 oldu. Son durumda yılın ilk 4 ayında bütçe gelirlerinin toplamı 232 milyar lira oldu. Aynı dönemde bütçe giderlerinde yüzde 18,3’lük artış belirleyen bakanlık, giderlerin toplamının 255 milyar 200 milyon lira olduğunu duyurdu.

Ocak – Nisan döneminde vergi gelirleri yıl bazında yüzde 20,3 oranında yükseldi. Aynı dönemde bütçedeki faiz dışı fazla 2 milyar 211 milyon lira olarak hesaplandı.

Yılın ilk 4 ayında faiz dışı bütçe giderlerindeki artış yüzde 18,7 arttı ve 229 milyar 836 milyon liraya denk geldi.

Borç verme giderleri aynı dönemde 6milyar 474 milyon lirayı buldu. Faiz giderleri yüzde 15,1’lik artıştan sonra 25 milyar 385 milyon lira seviyesine çıktı.

Nisan ayı bütçe sonuçlarının netlik kazanması ardından açıklama yapan Maliye Bakanı vergi gelirlerine işaret ederek yılsonu hedefinin yakalanacağını, Nisan ayı göstergelerinin hedefin üzerinde olduğunu ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.