Ana SayfaEkonomiKoç Holding 1.000 Engelli Vatandaşı İşe Alacak!

Koç Holding 1.000 Engelli Vatandaşı İşe Alacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İş Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Koç Holding tarafından başlatılan engelliye istihdam projesi detayları açıklandı.

Engelli Vatandaşlara İş İmkanı Sunulacak

Engelliye istihdam projesi kapsamında daha çok engelli vatandaşa iş imkânı sunuluyor. Başlatılmış olan proje ile 1.000 engelli işçi adayına meslek konusunda eğitimler verilerek 2023 yılına kadar Koç Holding kapsamında iş imkânı sağlanacak.

Koç Holding 1.000 Engelli Vatandaşı İstihdam Edecek

Mesleki eğitim alarak bu eğitimleri tamamlamak isteyen engelli vatandaşlara imalat hizmet sektörü, çağrı merkezi gibi farklı ihtiyaç sektörlerinde mesleki eğitimler verilecek ve bu mesleki eğitimi tamamlayan vatandaşlar üzerinden personel alımı gerçekleşecek. Mesleki eğitimi tamamlayan engelli bireyler içerisinden 2023 yılına kadar Koç Holding bünyesine 1.000 engelli istihdamı yapılacak.

İŞKUR 372 Bin Engelliyi İşe Yerleştirdi

Toplumdaki işsiz engelli vatandaşlara daha iyi şartlarda iş imkânı sunulması ve daha çok engelli vatandaşın istihdam edilmesi kapsamında İŞKUR ile ortak bir projeyi gündeme aldı. Yapılacak olan proje ile engelli vatandaşlara yapacakları meslekler konusunda eğitim vererek kendilerinin sosyalleşmesini ve engelli birey istihdam oranlarının artması planlanıyor. İlgili projenin imza gününde açıklama yapan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR tarafından 2002 yılından bu yana 372 bin adet engelli istihdamı sağladıklarını belirtti. Konuşmasına kamu üzerinde yapılan engelli istihdam sayısının yaklaşık 55 bin kişiye ulaştığına değinerek devam etti.

Engelli İstihdamı Artırılacak

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Mehmet Koç yapılacak olan projeden bahsederek daha fazla engelli bireyin istihdam edilmesini amaçladıklarını belirtti. Proje içerisinde hizmet sektöründe imalat müşteri hizmetleri gibi birçok sektörde istihdama başlayacaklarını ve bu alanlarda mesleki eğitimler vereceklerini açıkladı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde eğitim alan engelli bireyler içerisinden bin adet engelli vatandaşı istihdam etmeyi planladıklarını belirterek engelli istihdamı arttırmayı ve engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata katılmaları konusunda destek olmayı planladıklarını belirterek bitirdi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.