Ana SayfaEkonomiÇin’den Türk İşadamlarına Davet Var!

Çin’den Türk İşadamlarına Davet Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çin Uluslararası İthalat Fuarı 5 Kasım – 10 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

Türk Firmaları Çin’deki Fuara Davet Edildi

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Çin 1. Uluslararası İthalat Fuarı 5 Kasım 2018 – 10 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Fuara katılmak isteyen firmalar için belirlenen son başvuru tarihinin 30 Mayıs 2018 olduğu bildirildi. Çin tarafından Türkiye’nin cari açık sorununa çare olabilecek nitelikte bir teklif yapıldı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından daha önceden sinyalleri verilen Çin – Türkiye arasında ithalatın başlayacağı konusu ile ilgili ilk adım 5 Kasım – 10 Kasım 2018 tarihleri arasında Çin’in Şangay kentinde düzenlenecek olan fuarda atılacak. 1. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na dünya genelinden 150 bin alıcının katılacağı söylendi.

Başvurular 30 Mayıs 2018’de Sona Eriyor

Çin İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Konsolosu Huang Songfeng yaptığı açıklamada Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin başvurularının 30 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılması gerektiği, Çin’deki iç pazarın ithalata açılması için düzenlenen bu fuara 120’den çok ülkenin katılmasının beklendiğini, bu fuarın dünya ticaret tarihinde bir ilk olduğunu, bir ülkenin sahip olduğu pazarı açması için küresel anlamda bir ithalat fuarı olmasının amaçlandığını da söyledi.

Biz Savaş Değil Anlaşmazlık Diyoruz

Çin ile Amerika arasında devam eden ticaret savaşına da değinen Çin İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Konsolosu Huang Songfeng, kendilerinin savaş değil anlaşmazlık olarak telaffuz ettiklerini, bu fuarı düzenlemeyi planlarken böyle bir durumun ortada olmadığını da söyledi.

Arzum ve Türk Kahvesi ile Fuara Katılacak

DEİK Türkiye – Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı da bir konuşma yaparak Çin’de düzenlenecek olan bu fuarın sadece Çin pazarı olmadığını, Asya Pasifik pazarına açılma konusunda büyük bir kapı açılacağını, kendilerinin de Arzum markası Türk kahvesi ile fuara katılacaklarını, gastronomi alanında Çin’de büyük fırsatlar bulunduğunu söyledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.