Ana SayfaEkonomiBaklava Üreticilerinden Bakanlıklara İthalat Teklifi!

Baklava Üreticilerinden Bakanlıklara İthalat Teklifi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Baklavanın kilosu 200 lirayı geçince baklava üreticileri ithalat taleplerini bakanlıklara iletti.

Baklava Üreticileri İki Bakanlığa Başvurdu

Antep fıstığının fiyatının artarak 200 lirayı aşınca baklava üreticileri bu duruma çareler aramaya başladılar. Üreticiler fıstıkta ithalat yapmak istediklerini söylemek üzere iki ayrı bakanlığa müracaat ettiler. BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım Özbekistan ve Afganistan’dan Antep fıstığı ithal edebileceklerini söyledi. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, baklava üreticisi olanların taleplerinden bahsettiği bir açıklama yaptı.

Antep Fıstığının Fiyatının Düşmesi Gerekiyor

Kısa adı BAKTAD olan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Antep fıstığının 2018 yılının başından bu yana fiyatının arttığını, bu konu ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşıyacaklarını, Ramazan Bayramı’na gelmeden önce Antep fıstığının fiyatının düşmesi gerektiğini, bunun tek yolunun da fıstığı ithal etmek olduğunu, birinci sınıf iç fıstığın kilogram fiyatının 200 lirayı geçmesine baklava üreticilerinin vergisiz ithalat yapmak istediklerini, bu taleplerinin de Ekonomi Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ilettiklerini söyledi.

Bakanlıklar Kendi Arasında Görüşecek

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, üreticiler tarafından bakanlıklara iletilen bu 3 ay süreyle ithalat yapma talebinin olumlu karşılandığını, bakanlıkların bu konuyu Bakanlar Kurulu’na taşıyacağını, üreticilerin baklava üretemez duruma geldiklerini, Ramazan Bayramı’ndan önce fiyatların düşmesini istediklerini, bunun tek çaresinin de Antep fıstığını ithal etmek olduğunu, sorunu bakanlıklarla görüştüklerini, Ekonomi Bakanlığı’nın bu talebi çok sıcak karşıladığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da risk analiz raporu vermeden ithalatın gerçekleşemediğini belirttiğini, iki bakanlığın bu konuyu kendi aralarında görüşeceklerini, uyumlu hale gelmeleri durumunda Bakanlar Kurulu’nda gündeme getireceklerini ve oylamaya sunacaklarını da belirtti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.