Ana SayfaGündemDenizbank Resmen Satıldı!

Denizbank Resmen Satıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Denizbank hisselerinin yüzde 99,85’lik kısmı Emirates NBD’ye satıldı.

Denizbank Satıldı!

Emirates NDB, Sberbank ile Denizbank’ın yüzde 99,85’lik hisselerini satın aldı. Satın alma işlemi kesin olarak anlaşmaya varıldı ve açıklandı. Hisselerin satış değeri ise 14,6 milyar lira olarak açıklandı. Bankanın satış değeri ise 3,2 milyar dolar olduğu bildirildi.

Sberbank, Rusya’nın en büyük bankaları arasında yer alıyor. Denizbank hisselerinde yüzde 99,85’lik kısmı kadar pay hakkı olan Sberbank, 14,6 milyar lira Türk Lirası yani 3,2 milyar dolar değerindeki tutarla Emirates NBD’ye satışını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalar doğrultusunda, Türkiye, Rusya ile Birleşik Arap Emirleri ve Denizbank’ın faaliyette olduğu diğer ülkelerde düzenleyici otoritelerin onayını gerektiren sarış sürecini bu sene içerisinde tamamlanması bekleniyor. Yapılan anlaşma doğrultusunda Emirates NBD, müzakerelerin başladığı tarih ile yani 31 Ekim 2917 tarihi ile anlaşmanın yapıldığı dönem arası için Sberbank’a faiz ödemesi gerçekleştirecek. 31 Ekim 2017 yılından anlaşma yapılan tarihe kadar ise Denizbank elde edeceği karlar Emirates NBD’nin hesaplarına geçecek.

1938 yılında kurulan Denizbank, ülkemizin denizcilik sektörüne finansman sunmak için devlet bankası olarak kurulmuştu. 1997’nin ilk zamanlarında bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirmek İdaresi tarafından satın alınmıştı. Devamında da Dexia 2006 yılının Ekim döneminde bankayı bünyesine katmıştı. 6 senelik süre zarfı boyunca da Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyet göstermişti. 28 Eylül 2012 senesinde ise Rusya’nın en büyük bankaları arasında yer alan Sberbank tarafından satın alınmıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.