Ana SayfaEkonomiİstanbul’da İnşaat Yapmanın Kuralları Değişti!

İstanbul’da İnşaat Yapmanın Kuralları Değişti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni İstanbul İmar Yönetmeliği 20 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kat Yüksekliği Sınırı 4 Metre Oldu

İstanbul’da bundan sonraki yapılaşmalara yön verecek olan noktaların ve dikkat edilecek konuların yer aldığı İstanbul İmar Yönetmeliği 20 Mayıs 2018’de Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girmiş oldu. Yeni İmar Yönetmeliği’ne göre daha önce 3 metre olarak uygulanan kat sınırı yüksekliğinin 4 metreye yükseltildiği öğrenildi. İstanbul Yeni İmar Yönetmeliği hakkında konuşan kısa adı İNDER olan İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiş olması ile birlikte bundan böyle İstanbul’da yeni yapılacak olan konutlarda kat yüksekliği alt sınırının 4 metre olduğunu açıkladı.

İstanbullular Daha Ferah Evlerde Oturacak

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada şimdiye kadar yapılan inşaatlarda İstanbul için kat sınırı yüksekliğinin 3 metre olarak uygulandığını, yeni yönetmelik kapsamında bu sınırın 4 metre olarak değiştirildiğini, konut yüksekliklerinin artırılmasının onaylandığını, bu sayede daha ferah oturum alanları yaratılacağını, bundan böyle İstanbul’da yaşayanların daha ferah evlere sahip olacaklarını söyledi.

Asansör Zorunlu Hale Getirildi

Nazmi Durbakayım, bazı belediyeler tarafından çatı arasındaki dublekslere izin verilmediğini de söyleyerek, İstanbul Yeni İmar Yönetmeliği ile çatı arasındaki dubleks dairelere izin çıktığını, asansörler ile ilgili de zorunlulukların getirildiğini, 3 kat ve daha fazla katlı her binada artık asansör olacağını da belirtti.

Tarihi Eser Bölgelerine Kurul Kararı Gerekecek

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz da bir açıklama yaparak yol genişliği 35 metre – 50 metre arasında olan yerlerde geçerli olan 14 kat sınırının 12 kata çekildiğini, yol genişliğinin 50 metreden çok olduğu yerlerde ise 12 kattan daha fazla olan inşaat yapılabileceğini, bölgede herhangi bir tarihi eserin bulunması halinde Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun kararının alınması gerektiğini, kurulun uygun görmesi halinde kat sayısını düşürebileceğini söyledi.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.