Ana SayfaEkonomiYemek Kartları ile İlgili Son Nokta Koyuldu!

Yemek Kartları ile İlgili Son Nokta Koyuldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yemek kartı hizmeti sağlayan kuruluşlar tarafından anlaşmalı bulunduğu işletmeye uygulanacak olan en yüksek komisyon oranı belli oldu.

Yemek Kartlarında Komisyon Oranları Netleşti

Yemek kartları ile ilgili yeni yönetmelikte sona gelindi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yeni yönetmeliğe göre yemek kartı hizmetinde bulunan kuruluşlar kamuda ve özel sektörde sözleşme yaptıkları şirketlere hiçbir vesile ile indirim uygulanamayacak ve değişik çeşitlerde menfaat sağlanamayacak.

Komisyon Oranı Dışında Bir Ücret Talep Edilemeyecek

Sözleşme yapılan şirketler de yemek kartı hizmeti aldıkları kuruluşlardan herhangi bir indirim ya da menfaat talebinde bulunamayacaklar. Şirketler ve kuruluşlar arasında yapılan sözleşmede uygulanacak olan komisyon oranı en fazla yüzde 6 oranında olabilecek. Kuruluşlar tarafından şirketlere lira, sarfiyat malzemesi, uygulamaların barındırılması, bakım bedeli teknik destek, depozito adı altında hiçbir ücret talep edilemeyecek.

Kalan Bakiyeler Bir Sonraki Döneme Devredilecek

İşverenler tarafından yemek kartı kuruluşları ile anlaşmalı olan şirketlere yapılacak olan ödemeler en fazla 30 günlük olacak. 30 günlük süre yetkililer tarafından düzenlenmiş olan fatura tarihinden başlamış olacak. Ay sonunda ya da yıl sonunda yemek kartlarında biriken bakiyeler herhangi bir koşul aranmaksızın bir sonraki aya ya da bir sonraki yıla devredecek.

Yemek Kartı Haricindeki Kartlar Hükme Dahil Değil

Yemek kartı kuruluşları hediye, akaryakıt, ödül, yardım, temsil, konaklama, ağırlama gibi hizmetler için çıkartılan kartlar ile ilgili bahsi geçen hükümler geçerli sayılmayacak. Fakat 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları ile ilgili kanunda yer alan hükümler saklı kalma üzere işlem ve ödemeler hizmetlere özgü olacak.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.