Ana SayfaEkonomiDöviz Kuru Arttı! Pilotların Borcu 750 Bin Lira Oldu!

Döviz Kuru Arttı! Pilotların Borcu 750 Bin Lira Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Döviz kurlarında görülen aşır hareketlilik THY Havacılık Akademisi’nden mezun olan pilotları da olumsuz yönde etkiledi.

THY Havacılık Akademisi’nden Mezun Olanların Borcu Arttı

Dolar kuru ve euro kurunda son dönemlerde görülen alırı hareketler ve ısınma pilot olmak isteyen kişileri ve THY Havacılık Akademisi’nden mezun pilotları da etkiledi. Türk Hava Yolları, Havacılık Akademisi’nden mezun olan pilotları yetiştirme ücretini, pilotlar işe başladıktan sonra maaşlarından kesiyor. Ücret euro üzerinden kesiliyor. Yani bu durumda THY Havacılık Akademisi’nden mezun olan pilotlar Akademi’ye euro cinsinden borçlanmış oluyorlar. Euro kuru arttıkça pilotların Akademi’ye borcu da yükselmiş oluyor. Şu an itibariyle THY Akademisi’ne kabul edilen kişiler 140 bin euro yani yaklaşık 750 bin liralık borca imza atıyorlar.

THY Akademisi’nde Eğitim Almanın Bedeli 140 Bin Euro

Döviz kurlarındaki artış nedeniyle yerli ve yabancı pek çok pilot yüksek maaş veren ülkeleri tercih etmeye başladı. Ayrıca pilotlar arasından THY Havacılık Akademisi’nden mezun olanların borcu da euro kurunun artmasıyla otomatik olarak artmış oldu. Türk Hava Yolları bir yandan filosunu büyütürken, diğer yandan da kendi pilotunu kendi yetiştiriyor. THY Havacılık Akademisi’ne başvurarak imza atmanın maliyeti 140 bin euro olarak kaydedildi. Pilotlar, Akademi’ye başvuru yaptıklarında bu tutardaki borca imza atıyorlar ve mezun olup pilot olarak göreve başlamalarından sonra bu tutar maaşlarından kesiliyor. Kesintinin euro cinsinden olması sebebiyle kesinti yapılan tutar da artıyor. Bundan 3 yıl önce THY Havacılık Akademisi ile sözleşme yapanlar 100 bin euroya imza attılar. Bu dönemde yapılan sözleşmedeki tutarın ise 140 bin euro olduğu bildirildi. Euro kuru bu durumda sözleşmesi eski olan ve borcu bitmeyen ya da yeni sözleşme yapan pilotları da olumsuz etkiledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.