Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin En Büyük Şirketleri Belli Oldu!

Türkiye’nin En Büyük Şirketleri Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye’deki en büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı.

Türkiye’nin En Büyüğü 500 Şirket Belli Oldu

Kıs adı İSO olan İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’de faaliyette olan 500 büyük sanayi kuruluşunun hangileri olduğunu açıkladı. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu. Bu yılın ilk on sırada Ereğli Demir Çelik de yer aldı. Toyota’nın 3 sıra birden üste çıktığı dikkatlerden kaçmadı. Ford ihracatta yüne zirvenin sahibi oldu. Hyundai Assan 31 sıra birden üste çıktı ve 2 milyar dolar tutarındaki ihracat rakamı ile 6. sıraya yerleşti.

Sanayi Sektörünün Araştırma Sonuçları Açıklandı

İSO tarafından yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu adlı araştırmanın sonuçları açıklandı. İstanbul Sanayi Odası yarım yüzyıldan fazla bir zamandır yapılan ve sanayi sektörünün en değerli verileri olarak bilinen araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 2017 yılında zirvede olan 51.1 milyar liralık üretiminden elde ettiği satışa sahip olan TÜPRAŞ birinci oldu. Ford Otomotiv 22.7 milyar liralık satış rakamı ile ikinci oldu. Üçüncü olan ise 17.8 milyar liraya ulaşan satış ile Toyota Otomotiv oldu.

500 Şirket Yüzde 33.2 Oranında Büyüdü

İSO 500’ün üretimden elde ettikleri satışlar geride kalan 13 yılda kaydedilen en büyük rakamlar oldu. 500 şirketin büyümesi yüzde 33.2 artış olarak gerçekleşti ve 653 milyar liraya yükseldi. İSO 500 listesindeki şirketlerin ihracat rakamları da Türkiye’nin toplam ihracatının üzerine çıkarak yüzde 17 oranında büyüme gerçekleştirdi ve 64.5 milyar dolara çıktı. Borçlanmalardaki öz kaynakların payı geriledi, kısa vadeli borçlardın payı da arttı.

İSO Başkanı Açıklama Yaptı

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada 2018 yılında 50. yılı kutlanan İSO 500 adlı araştırmanın sanayinin geçen yılının son çeyreğinden beri yatırım eğilimine girdiğini, finansal istikrar ile ilgili bir sorun yaşanmaması halinde Türkiye ekonomisine sanayinin katkılarının artarak devam edeceğini söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.