Ana SayfaKredilerKredi Başvurusunda Burs, Gelir Belgesi Olarak Gösterilebilir Mi?

Kredi Başvurusunda Burs, Gelir Belgesi Olarak Gösterilebilir Mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin en çok merak ettiği Kredi Başvurusunda Burs, Gelir Belgesi Olarak Gösterilebilir mi sorusunu detaylı olarak öğrenmek isteyenler yazımızı okuyabilirler.

Hemen her kesimden vatandaş nakit ihtiyacı için kredi başvurusunda bulunurken, öğrenciler de eğitim masraflarını ve pek çok ihtiyacını kredi kullanarak karşılamak istemektedirler. Yeni bir döneme başlayan öğrenciler, ailelerinden uzakta geçim sağlamaya çalırşırken, gerek eğitim masrafları olsun, gerek temel ihtiyaçları olsun nakit para sıkıntısı çekebilirler. Bu nedenle de söz konusu bu ihtiyaçları karşılamak adına kredi başvurusunda bulunmayı düşünebilirler. Öğrencilere kredi veren bankalar bazen öğrencilerden bir gelir belgesi talep ederken, bazı bankalar ise direkt olarak öğrencilere kredi sağlamaktadırlar.

Öğrenciler Nasıl Kredi Başvurusunda Bulunabilir?

Günümüzde pek çok banka, öğrencilere kredi desteği sağlamaktadır. Eğitim masraflarını, temel ihtiyaçlarını, okul masraflarını, barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına kredi kullanmak isteyen öğrenciler, bu alanda hizmet veren herhangi bir bankaya müracaat etmelidirler. Öğrencilere kredi veren bankaların genellikle aramakta oldukları şartlar ya öğrenci adına aileden birinin kredi kullanması, ya öğrenci için aileden birinin kefil olması ya da öğrencinin çalışıyor olup gelir belgesi göstermesidir. Söz konusu bu durumlardan herhangi birinin mevcut olması ve öğrencinin kredi notunun da yeterli olması durumunda, bankalar tarafından öğrencilere kredi finansmanı sağlanmaktadır.

Kredi Başvurusunda Burs, Gelir Belgesi Olarak Gösterilebilir Mi?

Kredi başvurusunda bulunmak isteyen bir öğrenci, bankanın kendisinden talep edeceği gelir belgesi yerine almış olduğu bursu gösterip gösteremeyeceğini merak etmektedir. Burs, üniversite okuyan bir öğrenci için devlet tarafından sağlanan bir çeşit yardımdır. Dolayısıyla herhangi bir gelir kategorisine dahil edilmeyen burs, kredi başvurusu esnasında gelir belgesi olarak gösterilememektedir. Kendisinden gelir belgesi talep edilen öğrencinin maaş alıyor olması gerekir ki, bankaya bir maaş bordrosu sunması gereklidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.