Ana SayfaGündemTEB 2018 1. Yarıyıldaki Net Karı 732,2 Milyon TL

TEB 2018 1. Yarıyıldaki Net Karı 732,2 Milyon TL

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Ekonomi Bankası’nın 2018’in ocak ile haziran dönemleri arasındaki toplam net karı 732,2 milyon TL olarak açıklandı.

TEB’in 2018 ilk yarıyıl finansal sonuçları yayımlandı. Buna göre 30 Haziran tarihi itibariyle TEB’in aktiflerinin toplamında yüzde 17 oranında artış oldu. Bu artışla da aktiflerin toplamı 100,7 milyar TL seviyesine ulaştı. Net karı ise 732,2 milyon TL oldu.

Kredilerin Yarısını KOBİ’ler Kullandı

Krediler, TEB’in hem Türkiye ekonomisine hem de müşterilerine sunduğu desteğin en önemli göstergesi oldu. Kredilerin söz konusu dönemdeki toplam aktiflerin yüzde 69’luk payına tekabül etti. Kredilerin toplamı 70 milyar TL olurken, bunun yaklaşık olarak yarısını ise KOBİ’ler kullandı.

TEB Öz Kaynakları 9,6 Milyar TL

Her zaman risk yönetimiyle aktif kalitesine öncelikli tutan bankanın ocak ile haziran dönemleri arasında takipteki kredilerinin oranı ise yüzde 2,90’a tekabül etti. Yine aynı dönemdeki bankanın toplam mevduatında yüzde 18 oranında artış oldu ve 65,8 milyar TL seviyesine çıktı. TEB öz kaynakları 9,6 milyar TL, sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 15,10 seviyesinde gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.