Ana SayfaEkonomi‘Bankalar Gençlere Ayrıcalık Tanımalı, Bedelli Kredilerinin Faizlerini Düşürmeli’

‘Bankalar Gençlere Ayrıcalık Tanımalı, Bedelli Kredilerinin Faizlerini Düşürmeli’

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bedelli askerlik kredi kampanyası başlatan banaklar hakkında değerlendirmelerde bulunan Palandöken, faiz oranlarının yüksek olduğunu, bankaların gençlere ayrıcalık tanıyıp faizleri düşürmesi gerektiğini söyledi.

Bedelli askerlik kredi veren bankalara ilişkin açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların bedelli askerlik kredisi kampanyalarının faiz oranlarını düşürmeleri gerektiğini söyledi.

Palandöken: Bankalar Faiz Oranlarını Düşürmeli

Hem bedelli askerlik hem de diğer kredilerin faiz oranlarının çok yüksek olduğunu söyleyen Palandöken, çok sayıda gencin askerliğini bedelli yapmak istediğini, uygulamanın da onlar için ümit olduğunu, bu sayede iş dünyasının nefes alacağını söyledi. İşlerine erken yaşta girip, öğrenenlerin 6 ay ile 1 senede arasında değişmek suretiyle uzaklaşmalarının bazı sorunları teşkil ettiğini söyleyen Palandöken, sektörlerin bir takım sorun yaşadıklarını, çalışanların mesleklerini unuttuklarını, bu nedenle de geri döndükleri zaman işe alınmadıklarını, bedelli askerlik sayesinde bunun sadece 21 günle sınırlı olacağını söyledi.

“Bankalar Gençlere Ayrıcalık Tanımalı”

Bankaların bedelli askerlik kredisi kampanyaları başlattıklarını söyleyen Palandöken, ancak kredi faiz oranlarının yüksek olduğunu, bankaların bunları düşürmeleri gerektiğini söyledi. 15 bin lira kredi çekmek isteyen bir kişinin 12 ay vadeli ödeme planında 18 bin lira geri ödeme yaptığını söyleyen Palandöken, benzer şekilde 24 ay vadeli ödeme planında 21 bin lira, 36 ay vadeli ödeme planında 24 bin lira, 48 ay vadeli ödeme planında ise 27 bin lira geri ödeme yaptıklarını bildirdi. Bu nedenle de düşük faizli kredi verilmesi gerektiğini söyleyip, binlerce genç için bankaların bu ayrılacağı yapmaları gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.