Ana SayfaGündemVakıfBank Sürdürülebilir Sendikasyon Kredisine İmza Attı!

VakıfBank Sürdürülebilir Sendikasyon Kredisine İmza Attı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

VakıfBank bu zamana kadar geçen sürede ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisine imza atarak 1.1 milyar dolarlık yurt dışı finansmanı getirisi sağlayarak kendi sektöründe büyük bir başarı elde etti.

VakıfBank’ın kaynaklarını belirterek yaptığı açıklamalar üzerine; ajan banka Mizuho Bank’ın, Emirates NBD’nin Abu Dhabi Commercial Bank ile ortak koordinatör banka ve MUFG, Emirates NBD, Bank ve Standard Chartered Bank’ın sürdürlebilirlik koordinatör bankaları olarak görev aldığını belirtti.  367 gün vadeli kredinin euro maliyeti ise Euribor + yüzde 2,25, dolar maliyeti Libor + yüzde 2,50, seviyesinde gerçekleşti.

Sürdürülebilir Sendikasyon Kredisi

Sürdürülebilir Sendikasyon Kredisi
Sürdürülebilir Sendikasyon Kredisi

Yaptığı açıklamaları ile gündemi aydınlatan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, geçen yılın nisan dönemindeki işlemlerle büyük oranda kıyaslama yapıldığını söyledi. Katılımcı sayısının 5 banka daha arttığını 33 bankadan 38 bankaya ulaşıldığını belirterek, %105 oranında yenilenmiş olan büyümenin toplam 1.1 milyar dolar sendikasyon kredisinin yılda 2 kez sendikasyon kredisi alanlara karşı en yüksek tutarlı işlemler arasında gösterildiğini belirtti. Başarının kaynağının güçlü muhabir ağları ile bankalar arasındaki kuvvetli iletişimin yansıması ile ilişkilendirdi. Bu vesileyle desteklerini sunan tüm muhabir bankalarına teşekkürlerini iletti.

VakıfBank
VakıfBank

1,1 milyar dolar kredi ile toplam sendikasyon kredi bakiyesinin 1,8 milyar dolar seviyesine yükselmesiyle VakıfBank lider bankalar arasında yer aldı. Bu ilerlemeye yönelik Üstünsalih şu açıklamalarda bulundu:

“Bankamızın yurt dışı piyasalardaki lider ve öncü konumu sadece sendikasyon kredileri ile sınırlı değildir. Kısa süre önce yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programımız kapsamında 1 milyar 750 milyon dolarlık bir ihraç gerçekleştirmiş ve bu alanda da Türk bankacılık sektöründe yeni bir rekorun sahibi olmuştuk. Sendikasyon kredilerinden seküritizasyon işlemlerine, eurobond ihraçlarından bilateral kredilere kadar geniş bir spektrumda öncü ve aktif rolümüze devam ederek yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynakları ülkemize getirmeye ve bu kaynakları milli ekonomimizin kullanımına sunmaya devam edeceğiz. VakıfBank sürdürülebilir bankacılık alanında büyümek için önceliklerini sürdürmeye devam ediyor.

İleriye yönelik adımlar atan VakıfBank adına Üstünsalih, devam edeceklerini ve bilançonun hem aktifinde hem de pasifinde ürün çeşitliliğini artıracaklarını strateji olarak belirlediklerini bildirdi. Emirates NBD Bank, MUFG Bank ve Standard Chartered Bank’ın sürdürülebilirlik koordinatörü olarak bizlere imkan verdiği destekle Banka tarihimizin ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisi işlemini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Üstünsalih sözlerine şu şekilde devam etti:

Kredinin vadesi boyunca sosyal ve çevre alanında olmak üzere ekstra performanslar ekledik. Bu performanslara yönelik kriterlerin ilgili dönemde gerçekleştirilmesiyle sendikasyon kredilerinin daha aşağı seviyelerine ineceğini söyledi. Bundan sonraki dönemlerde de sürdürülebilir finansman alanındaki uluslararası gelişmeleri yakından takip edeceklerini ve bu alandaki ürünleri çeşitlendirmeyi sürdüreceklerini belirterek Türk bankaları arasındaki öncü konumumuzu korumaya devam edeceklerini son olarak açıkladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.