Ana SayfaEkonomiAltın İki Gündür Düşüşü Unuttu

Altın İki Gündür Düşüşü Unuttu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Exchange traded fonlarındaki (ETF) altın değerlerinde son iki gündür herhangi bir azalış görülmedi. Değerlerini korumaya devam eden altın, ABD Merkez Bankası Fed‘in faiz artımına gidileceğinin ihtimallerinin çok yükseldiği şu günlerde küresel piyasalarda ne kadar güvenilir bir liman olduğunu tekrardan kanıtladı. 2013 yılından beri en yüksek seviyesinde seyir eden altına yatırımcılar tarafından daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor. 

Dünkü günde spot altında değer olarak yüzde 0,4 oranında artış görüldü. Singapur saati ile 10:05’te ons başı değeri 1.257,55 dolar olarak işlem gördü. Son iki haftadır sürekli düşüş eğilimi gösteren altının fiyatı özellikle ETF varlıklarında 6 haftadır sürekli artışın gerçekleşmesi ile bu eğilim durdurulmuş oldu. 

Altın ETF varlıklarındaki düzenli artış ile son zamanlarda güçlü konuma geçen dolar ve Fed’in olası faiz artırımı beklentilerine rağmen düşüşüne devam etmedi. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, dün yapmış olduğu açıklamada Fed’in faiz artırımını desteklediğini belirtmişti. Ayrıca merkez bankası tarafından uygulanması beklenen bu faiz artırımının kademeli bir şekilde gerçekleştirileceğini de belirtmişti. Açıklamaların ardından küresel hisse senetlerinde hafif düşüşler yaşandı. Altın da bu durumdan yararlanarak küçük oranda değer kazanmayı bildi.  

Bugün mesai saatleri içerisinde açıklanması beklenen ABD perakende satışlar, tüketici güveni ve üretici fiyatları ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımı konusunda fikirlerinin ne olduğuna yönelik fikirler sunabilir. Traderler tarafından Fed’in 2016 Aralık ayı içerisinde faiz artırımı gerçekleştirmesinin oranını üçte iki olarak görüldüğü söylentiler arasında. 2016 Kasım ayında gerçekleşme ihtimalinin ise yüzde 20 gibi düşük bir oran olduğu gündemde konuşulanlar arasında.  

Altın destekli ETF’lerdeki varlıklar perşembe günkü verilere göre 2.0530,3 ton seviyesine ulaşmış görünüyor. Varlık değerleri 2016 yılı içerisinde toplamda yüzde 40 artış gösterdi. Bu artışların çok büyük bir kısmı yılın ilk yarısı içerisinde gerçekleşti.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.