Ana SayfaEkonomiBursa’ya 25 Milyar Dolarlık Yatırım: Teknosab!

Bursa’ya 25 Milyar Dolarlık Yatırım: Teknosab!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

25 milyar dolarlık yatırım “Tekno OSB” Avrupa’dan ve Amerika’dan üretim merkezlerini Türkiye’ye taşıyacak. “Teknosab” adı verilen bu dev proje Bursa’da kurulacak. Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay Bursa’da kurulacak olan “Tekno- OSB (Organize Sanayi Bölgesi)” hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye 2023 yılına kadar yapılacak olan ihracatta 500 milyar dolar hedef belirlemişti. İbrahim Burkay Tekno- OSB hakkında yaptığı açıklamalarda bu yatırımın ihracat hedefine ulaşma yolunda büyük bir adım olduğunun altını çizdi. Teknolojik yatırımların 500 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için önemli olduğunu vurgulayan Burkay, bu yatırımın Avrupalı ve Amerikalı devletlerin AR-GE merkezlerini ve üretim merkezlerini Türkiye’ye çekeceğini bildirdi.

2023 Yılına Kadar İhracat Hedefi 43 Milyar Dolar!

2017 yılı sonunda birçok yerli ve yabancı teknoloji üretim merkezinin Teknosab bünyeside bulunacağını belirten İbrahim Burkay, Teknosab’ın Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili endüstriyel üretim merkezi olacağını söyledi. Teknosab’ın 2023 yılına kadar 43 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediğini dile getirdi. İbrahim Burkay, Teknosab’ın çok farklı bir Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirterek dağıtım ve pazarlama konusunda alt yapısının güçlü olduğuna değindi. Küresel pazarlara birkaç saatlik uçuş süresi bulunduğunu ayrıca otoyol, liman ve demiryoluna yapılacak bağlantılarla ulaşım ve lojistik faaliyetlerin maliyetlerinin düşürüleceğini söyledi.

Özel sektör yatırımları arasında en büyük yatırım olduğunu dile getiren Burkay, şu an 600 milyon liralık altyapı faaliyetini sürdürdüklerini söyledi. 2017 yılı sonunda faaliyete geçecek olan Teknosab bünyesinde; AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi, üretim merkezleri, Organize Ticaret Merkezi, BTSO Teknoloji Üniversitesi gibi yapılar bulunacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.