Ana SayfaEkonomiDünyanın En Büyük Köprüsü

Dünyanın En Büyük Köprüsü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhale süreci sonuçlanan 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprünün ihale aşamasında dünya çapında çok önemli firmalardan teklifler aldıklarını, bitiminde dünyanın en büyük köprüsü olacak bu köprünün yapım aşamasında pek çok firmanın bulunmak istemesinin ülkemiz adına gurur verici olduğunu söyledi. Bu süreçte Avrupa Birliğinden bir ülkenin de ciddi ilgi göstermesinin ülkelerin Türkiye’ye olan güvenlerini açığa çıkardığını belirten Arslan, proje bitiminde Trakya, Tekirdağ ve Ege’yi kalkındıran bir yapının elde edilmiş olacağını söyledi.

Dünyada Eşi Yok

2023 metre ayak açıklığı ile dünyanın en büyük köprüsü olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile dünya gündeminde yer alınacağını söyleyen Arslan, bu çalışmaların insanlığın hayrı için çok önemli olduğunu söyledi. Arslan açıklamasının devamında, ‘’ İhale süresinde çok büyük firmalardan teklif aldık. Dünyanın farklı ülkeleri yoğun talep gösterdi. Özellikle 4 büyük firma ciddi rekabet içerisine girdi. Tüm bu olanlar bizim için bir gurur kaynağı oluyor. Köprünün fiziki büyüklüğünün yanında 10 milyar lira gibi birde yatırım alanı var. Bu yatırım miktarı ile de büyüklüğünü ispatlıyor. Bittiğinde hem birbirine bağladığı iller için önemli bir kalkınma aracı hem de ülkemiz adına gurur kaynağı olacak’ ’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.