Ana SayfaEkonomiBakan Müjdeyi Verdi: İmzalar Perşembe Günü Atılıyor!

Bakan Müjdeyi Verdi: İmzalar Perşembe Günü Atılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş hayatında kadın istihdamını korumak ve kadınların ekonomideki varlığından istifade etmek için uygulanacak çocuklara büyükannenin bakması karşılığında maaş verilmesi ile ilgili projede son adımlara gelindi. Uzun süredir gündemde olan ancak net bir sonuca ulaşamayan proje için müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Bakan büyük anne maaşında son aşamaya gelindiğini ve imzaların Perşembe günü atılacağını söyledi.

Promosyon ve Büyükanne Maaşı

Bakan Müezzinoğlu emeklilere promosyon ve büyükanne maaşının protokol sürecinin çok uzadığını ancak Perşembe günü atılan imza ile büyükanne maaşında son aşamanın yaşanacağını söyledi. Annelerin kamuda ya da özel sektörde çocuk 6 yaşına gelene kadar yarı zamanlı çalışabileceğini söyleyen Müezzinoğlu, bu uygulamanın kamuda daha kolay gerçekleşeceğini söyledi.

Amaç Kadın İstihdamını Arttırmak

Asıl amacın kadın istihdamını artırmak ve kadınların ekonomiye katkısından yararlanmak olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, ilk etapta 1000 aile ile yola çıkmayı düşünseler de daha çok kadın istihdamı sağlamak için bu sayıyı 5 bin aileye çıkardıklarını söyledi.

Uygulama Martta Başlayacak

Perşembe günü protokolün imzalanmasından sonra, Şubat ayında illerden gelen taleplerin değerlendirileceğini, Mart ayında ise uygulamaya geçileceğini söyleyen Müezzinoğlu, büyükannelerde sağlık şartının ve annelerin maaşının asgari ücretin 2 katını geçmemesi gerektiğinin en zorunlu şartlar olduğunu söyledi.

Maaş 420 lira Olacak

Müezzinoğlu daha önce yaptığı açıklamada, büyükanne maaşlarının asgari ücretin yüzde 30’u civarında olacağını söylemişti. Bu konuda sözlerini yineleyen Müezzinoğlu büyükannelere 420 lira maaş ödeneceğini söyledi. Uygulamaya geçecek aileler şubata ayında belirlenecek, projeden yararlanmak isteyen kişiler ilgili yerlere başvurması gerekiyor.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.