Ana SayfaEkonomiSanayide Beklenti Gerçekleşmedi

Sanayide Beklenti Gerçekleşmedi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılı küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi açısından oldukça zorlu bir yıl olarak tarihe geçti. ABD’deki başkanlık seçimleri tüm dünyayı etkisi altın alırken, Türkiye’deki ekonomi ve terör problemleri pek çok sektörde sorun yaşanmasına neden oldu. Geçen yıl bazı sektörlerde hafif bir hareketlenme ve iyileşme görülse de sanayi üretiminde aynı şey yaşanmadı. 2016 yılında sanayi üretiminde artış beklenirken tam aksine yüzde 0,2 oranında azalış yaşandı.

TÜİK Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre geçen yılın aralık ayı ve 2016 yılının sanayi üretim endeksleri beklenen ölçüde değil. Yıl içerinde yükselme beklentisi içerisinde olan ekonomist ve analistlerin tersine TÜİK sonuçlarına göre takvim ve mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aralık ayında kasım ayına göre yüzde 0,2 oranında azalış yaşadı.

Raporlara göre takvim endeksinden arındırılmış sanayi üretimi 2016 yılının aralık ayında bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 1,3 oranında, arındırılmammış sanayi üretim endeksi ise aynı tarihler içerisinde yüzde 1,2 oranında yükseldi.

Beklenti Yüzde 1,9’du

Yıl içerisinde Sanayi Üretimi Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistlerin geçtiğimiz yılın aralık ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin yıllık yüzde 1,9 oranında artış göstermesini bekliyordu. Ancak sonuçlar beklentileri karşılamadı.

Ankete katılan ekonomistler aralık ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2015 yılı aynı ay verilerine göre yüzde 1,9 yükselmesini beklerken, aynı aylar için sanayi üretim endeksi beklentileri ise yüzde 4,9 ve eksi yüzde 0,5 aralığında bulunuyordu. Anket sonuçlarına göre farklı çıkan TÜİK raporlamasından sonra ekonomistler 2017 yılında daha iyi bir tablo oluşacağını belirtiyorlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.