Ana SayfaEkonomiTrump'tan Son Dakika Açıklaması! ABD Borsasında Rekor!

Trump’tan Son Dakika Açıklaması! ABD Borsasında Rekor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan son dakika açıklamalarının ardından ABD borsasının rekor kırdığı açıklandı. 

ABD Başkanı Donald Trump yapmış olduğu açıklamalarda piyasalarda çeşitli hareketliliklere neden olmaya devam ediyor. Bugün düzenlemiş olduğu toplantı sırasında hava yolu şirketlerinin üst düzey yöneticilerini konuk etti. Bunun ardından Amerika’da bulunan şirketleri rahatlatmak ve ekonomik açıdan çeşitli desteklerde bulunmak amacıyla son dönemlerde bu konunun görüşmeler dahilinde gündemde olduğunu ve yakın zaman içerisinde şirketleri sevindirecek bazı çalışmaların yapılacağı müjdesini verdi. 

Şirket yöneticilerine vermiş olduğu müjde arasında yakın zamanda vergi yükünü azaltmak için yeni düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Özellikle önümüzdeki iki ya da üç hafta içerisinde bu konu hakkında somut çalışmalarının yapılmasının beklendiğini dile getirdi. Vergi reformlarının gerçekleştirileceği yönünde yapılan açıklamalar henüz çalışmaların içeriğinin açıklanmamasına rağmen ABD piyasalarını hareketlendirmeye yetti. ABD borsasında hisse senetlerinin açıklamanın hemen ardından rekora doğru koşmaya başladığını gösterdi. Özellikle New York borsasında işlem gören hisse senetlerinde meydana gelen artış yatırımcılarının yüzünü güldürdü. 

S&P 500 ve Nasdaq teknoloji hisselerinde yaşanan yükselişin şimdiye kadar yaşanan en büyük artış olduğu belirlendi. Endeksler üzerinde yüzde 0.7 oranında bir artışın yaşandığı belirlendi. Sadece bununla kalmayıp Dow Jones Endeksi üzerinde de büyük bir artış meydana geldi. 150 puanlık meydana gelen artış sonrasında rekora doğru koştuğu ve 20.200 puan seviyelerine kadar çıktığı öğrenildi. ABD Başkanı tarafından yapılan açıklamalarla birlikte dolar fiyatları tekrar yükselişe geçti. Rakip para birimleri karşısında değer kazanmaya başladığı açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.