Ana SayfaEkonomiTürk Lirası Değer Kazanıyor

Türk Lirası Değer Kazanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk lirasının ekonomik sıkıntılardan etkilenmesinin ardından düşüş yaşaması ile birlikte bir toparlanma içerisine girdiği öğrenildi. 

Ekonomide yaşanan sıkıntılar son zamanlarda Türk lirasının olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olmuştu. Terör saldırılarının artması, darbe girişimi ve dış ülkelerle yaşanan bazı sıkıntılar ekonominin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden oldu. Bunun ardından konu hakkında hükümet ve Merkez Bankası çeşitli önlemler almaya çalışmış bir süredir düşük seviyelerde seyreden Türk lirasının tekrar ayağa kaldırılmasında yardımcı olmuşlardı. 

Türk lirası özellikle döviz karşısında gittikçe düşerek ekonominin sıkıntıya girmesine neden olmuştu. Bu durum bir anlamda ekonomiyi derinden sarstığı için merkez bankası almış olduğu çeşitli önlemlerin ardından tekrar paranın değer kazanmasını sağlamıştı. 5 aylık zayıflık sürecinin ardından Şubat ayında Türk lirasının ayaklanması ekonomik çalışmaların sonuç vermeye başladığını gündeme getirmiş oldu. Merkez Bankası tarafından atılan adımlar sonrasında doların üstünlüğünün giderek düşmeye başladığı ve talebin azaldığı öğrenildi. Doların dış piyasalardan yapılan tüm müdahalelere rağmen düşmesi Türk lirasının değer kazanması konusunda önemli bir yer aldı. 

Merkez Bankası tarafından alınan tüm önlemlerin yaşanan olumsuzluklara rağmen kararlı ve pozitif bir seyirde ilerlemesinin ardından devamlı olarak yükselen kurun bir anlamda artık normale döndüğü belirlendi. Yapılacak olan adımların ilerleyen günlerde de kararlı bir şekilde devam etmesinin Türk lirasının tamamen ayağa kaldırılması açısından önemli olabileceği belirtildi. İçsel dinamiklerin dışında dış piyasalarında Türk lirası açısından önemli olduğu belirtildi. 5 aylık büyük bir düşüşün ardından Türk lirası yüzde 3.54 oranında değer kazanarak dikkat çekti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.