Ana SayfaGündemGurbetçilerden KDV'siz Konuta Yoğun İlgi

Gurbetçilerden KDV’siz Konuta Yoğun İlgi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yurt dışında yaşayan ve çalışan Türk vatandaşları için uygulanan KDV’siz konut satışlarının yoğun ilgi ile karşılandığı açıklandı. 

Hükümet tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’den konut alımını desteklemek ve bu süreç içerisinde konut satışların artırmak adına çeşitli kolaylıklar sağlamıştı. Özellikle yurt dışında yaşayan ya da çalışan Türk vatandaşlarının Türkiye’den konut almaları halinde KDV’siz satış muafiyetlerinden yararlanmaları için müjdeler verilmişti. Bir süre önce hayata geçen uygulama sonrasında bu duruma vatandaşların son derece ilgi gösterdikleri ortaya çıktı. 

Siyahkalem isimli bir emlak şirketinin Zekeriyaköy’de hayata geçirmeyi planladığı önemli bir Köy projesi sırasında yapılacak olan kampanyanın İsviçre’den başlatılma kararı son derece dikkat çekti. Bölgede 121 bin Türk’ün yaşadığı tespit edildiği için gurbetçi vatandaşların bol yeşillik içerisinde doğal bir yaşam kurma arzusunun gerçekleştirilebileceği düşünüldü. Bu süreç içerisinde ülkenin çeşitli şehirlerinde tanıtım kampanyalarının başlatıldığı açıklandı. Tanıtımların yaygınlaşması ile birlikte 1 haftalık süre içerisinde 10 milyon lira değerinde satış yapıldığı, sadece bir haftalık tanıtım sonrasında 8 konutun satışının gerçekleştirildiği açıklandı. 

Şirket yapmış olduğu açıklamalarda ilk olarak İsviçre’nin seçilme nedenini bölgede refah seviyesinin yüksek olması, doğala düşkün olmaları ve gelir seviyelerinin son derece yüksek olması şeklinde açıkladı. Faizlerinde düşük olmasından dolayı Türk vatandaşlarının birikimlerini en rahat yapabilecekleri ülke konumunda olduğu ifade edildi. Elde edilen sonuçtan son derece memnun kalındığı için bu anlamda yeni satış ofisleri ile birlikte yeni kampanya ağlarının oluşturulması bekleniyor. Sırada Belçika, Hollanda, İngiltere ve Almanya’nın olduğu açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.