Ana SayfaEkonomiMavi Yumurta Çılgınlığı Başladı!

Mavi Yumurta Çılgınlığı Başladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mavi yumurta yoğun bir talep ile karşı karşıya kaldı.

Ameraucana cinsi tavukların yumurtası son günlerin gözdesi oldu. Mavi yumurtayı almak için iki ay bekleyen vatandaşlar, yumurtayı gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sadık Sevinç isimli vatandaş mavi yumurtanın Türkiye ile tanışmasını sağladı. 10 tane tavuğuyla yumurta piyasasına giren Sevinç, yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Ameraucana cinsi tavuklardan üretilen mavi yumurtalar sosyal medyada kısa sürede tanındı. Türkiye’ye mavi yumurtaları gönderen Sevinç, siparişlere yetişemediğini açıkladı.

Çankırı’da imamlık yaptığı öğrenilen Sadık Sevinç, bu işe hobi amaçlı başladığını ifade etti. Ameraucana cinsinin mavi yumurtaları satışlarında yükselme olunca tavuk satısını arttıran vatandaş, “Şu anda 10 adet tavukla mavi yumurta üretimi yapıyorum” dedi.

Üretimi köyde yaptığını belirten Sevinç, “On tavuğun yanına iki tanede horoz aldım. Köydeki bahçeli evimizde mavi yumurta üretiyorum” şeklinde konuştu.

10 adet tavuk aylık ortalama 200 tane mavi yumurta üretebiliyor. Üretici vatandaş ise bu farklı renkteki yumurtaları sosyal medya üzerinden satıyor. Siparişleri kargo ile isteyenlere gönderiyor.

Sadık Sevinç isimli mavi yumurta üreticisi yaptığı açıklamada, “Ameraucana cinsi tavuklarıma özel bir ilgi ile bakıyorum. Sularını dahi içme suyundan veriyorum. Onların daha fazla yumurta üretebilmesi için her türlü fiziki imkanı sağladım” dedi.

Mavi yumurtaları pazarlamak için sosyal medyayı kullanan üretici, pazarlama noktasında bir sorun yaşamadığının altını çizdi. İki aydır mavi yumurta üretip satışa sunduğunu açıklayan üretici, aylık bazda 200 adet yumurta sattığını belirtti. Tüketicilerin mavi yumurtaya ilgisinin yoğun olduğunu da ifade eden Sevinç, “Mavi yumurtayı almak için iki ay bekleyenler bile var. İlerleyen dönemde tavuk sayısını arttırarak, daha fazla üretim yapmayı hedefliyorum. Siparişlerin teslim süresi de böylelikle daha kısa sürede olacak” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.