Ana SayfaSigortaSpilimbergo: Türk Hükümeti Reformları Önemsiyor

Spilimbergo: Türk Hükümeti Reformları Önemsiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında Türkiye’de yaşanan olumsuz olayların bu yılki büyüme beklentisinin yüzde 2,9 seviyesinden yüzde 2,5 seviyesine revize edilmesinde çok etkili odluğunu belirten Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Antonio Spilimbergo, geçen yılın başında duruma çok iyimser bakıldığını, yüzde 3,8 oranında bir büyüme beklentisinin olduğunu, ancak siyasi belirsizlik sebebi ile temmuz ayından sonraki yaşanan olayların 2017 yılına da etkisi olacağını düşündükleri için büyüme beklentisinin revize edildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz olaylardan sonra GSYH’ye her zamankinden çok daha az katkıda bulunan turizm sektörünün toparlanmasının zaman alacağını belirten Spilimbergo, toparlanma yaşanması için zaman gerektiğini söyledi.

Yeni Rakamları Anlamak Zaman Alır

Bu yıl için belirtilen yüzde 2,5 oranındaki büyümenin metodolojiye göre hesaplandığını belirten Spilimbergo, TÜİK tarafından hayata geçirilen istatistik reformlarının Türkiye’deki uygulama ile Avrupa’daki uygulamayı uyumlu hale getirdiğini, yeni rakamları anlamanın biraz zaman alacağını söyledi.

Hükümet Yapısal Reformlarda Başarılı

Son dönemlerde gündeme getirilen yapısal reformlar hakkında açıklamada bulunan Spilimbergo, hükümet tarafından uygulamaya sokulan bireysel emeklilik, düşük tasarrufları artırmaya yönelik çalışmalar, iş gücü piyasası gibi çalışmalar ile reformlara önem verildiğinin gösterildiğini, yapılan bu reformlar sayesinde düşük tasarruf ve düşük verimlilik darboğazından çıkmayı sağlayacağını söyledi.

Siyasi Rejimin Ekonomiye Etkisi

Siyasi koşulların her ülkenin kendisine özgü olduğunu belirten Spilimbergo, Türkiye’nin parlamento sisteminden cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yapmasının ekonomi üzerinde nasıl bir etki oluşturacağına dair net bir çıkarımının olmadığını, ancak istikrar ve hukukun egemenliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.