Ana SayfaEkonomiAltın Eriyor! Yatırımcı Ne Yapmalı?

Altın Eriyor! Yatırımcı Ne Yapmalı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerde düşüş eğiliminde olan altın seyrini devam ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde zirveye çıkan ancak orada fazla duramayan altının düşüşü devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore hakkında yaptığı askeri hareket açıklaması sonrasında yükselen ancak karşı taraftan tepki gelmemesi üzerine küresel piyasalarda jeopolitik risk algısı azalmış ve altın düşüş eğilimine geçmişti. Yaşanan bu gelişme sonrasında düşüş eğilimi ile yoluna devam eden altının gram fiyatının daha ne kadar düşeceği merak konusu oldu. Dün gün içerisinde 145 lirayı gören altının gram fiyatı döviz kurlarında yaşanan toparlanmanın etkisi ile kayıplarını telafi edip kapanışa göre yüzde 0,36 oranında artış yaşayıp 146 liradan kapanmasına rağmen bugün düşüş eğilimini devam ettirdi. 27 Mart 2017 tarihinden beri en düşük seviyesine gerileyen ve 144,5 liraya kadar düşen altının gram fiyatı bu gelişme ile yatırımcıların ilgisini üzerine çekiyor.

Düşüş Eğilimi Var

Altının durumunu yorumlayan analistler uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının dün yüzde 0,4 oranında artış gösterip bugüne tekrar düşüş ile başlamasının Trump’ın vergi reformu açıklamaları ile bağlantılı olduğunu belirtiyor. Trump’ın açıklamasının ons fiyatında toparlanmaya sebep olduğunu belirten analistler yükselişin 1,271 dolar seviyesi ile sınırlı kaldığını bu durumda da Japonya Merkez Bankası’nın para politikasında değişikliğe gitmemesinin etkili olduğunu belirtiyor.

Çeyrek Altın Ne Kadar?

Altının gram fiyatının 144,5 lira seviyelerine kadar düşmesinden sonra Kapalıçarşı’da çeyrek altın 238 liradan satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 970 liraya kadar düştü. Altının bu düşüşünden yararlanmak isteyen yatırımcılar ise altına yönelmek için biraz daha düşmesini bekliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.