Ana SayfaEkonomiİhracat Arttı, Dış Ticaret Açığı Yüzde 10,3 Azaldı

İhracat Arttı, Dış Ticaret Açığı Yüzde 10,3 Azaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mart ayı geçici dış ticaret verileri açıklandı. İhracat miktarının artması dış ticaret açığının yüzde 10,3 düşmesini sağladı.

Geçici dış ticaret verileri, Martta ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 artış kaydettiğini gösterdi. Mart ayında Türkiye’nin toplam ihracatı 14 milyar 496 milyon dolara ulaştı. Türkiye mart ayında toplam 18 milyar 988 milyon dolarlık ise ithalat yaptı. İthalattaki artış yüzde 6,9 oranında oldu.

Dış Ticaret Açığı Geriledi

2017’nin mart ayındaki dış ticaret açığı düşüşe geçti. Düşüş yüzde 10,3 seviyesinde gerçekleşerek, dış ticaret açığı 4 milyar 492 milyon dolar seviyesine geriledi.

Mart ayında ihracat miktarının ithalat miktarını karşılama oranı yüzde 76,3’lük seviyeye ulaştı. Söz konusu durum geçen yılın aynı ayında yüzde 71,8’lik seviyede gerçekleşmişti.

TÜİK ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kayıtlarına göre, mevsimsel ve takvimsel etkilerden arındırılmış Mart ayı ihraçta miktarı Şubat ayına kıyasla yüzde 3,7’lik artış yaşadı. İthalattaki durum ise yüzde 2,2 oranında artış olarak gerçekleşti. Aynı seri baz alındığında Martta gerçekleşen ihracat 2016’nın martına göre yüzde 13,5’lik artış kaydetti. İthalat oranı ise yüzde 7,1 seviyesinde arttı.

Türkiye Mart ayında AB’ye yaptığı ihracat miktarını da yükselti. AB’ye martta yapılan ihracat toplam ihraçtın yüzde 46,7’lik bölümünü kapsadı. AB’ye gerçekleşen ihracat miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında arttı.

Türkiye’nin mart ayında en fazla ihracat yaptığı ülke Almanya olurken, Almanya’yı BAE, Irak ve İngiltere izledi. Almanya bir milyar 321 milyon dolarlık ihracatla birincilik koltuğuna oturdu.

Türkiye’nin en fazla ithalat yaptığı ülke ise Almanya olarak tespit edildi. Almanya’yı Çin, Rusya ve Amerika izledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.