Ana SayfaGündemSınav Ücretlerine Kredi Kartı Müjdesi!

Sınav Ücretlerine Kredi Kartı Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında merkezi sınav ücretlerinin artık kredi kartı ile ödenebileceği belirtildi. 

Merkezi sınavların ücretleri daha önceki dönemlerde belirtilen tarihler arasında bankaların ATM’lerinden yatırılıyordu. Ancak nakit sıkıntısı çeken sınava girecek kişilerin bu durumda çeşitli beklentileri ortaya çıkmaya başladı. Bu süreç içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Bu karar ile birlikte ödeme kolaylığının getirildiği açıklandı. Ehliyet, üniversite sınavları, elektronik ortam sınavları ve yükselme sınavlarının ödemeleri artık kredi kartı ile birlikte yapılabilecek. 

Daha önceki dönemlerde sınavların ücretleri online tahsilat sistemi ile birlikte kamu bankaları tarafından gerçekleştirilebiliyordu. Kamu bankaları aracılığı ile yapılan tahsilat seçeneklerine bir yenisinin daha eklendiği öğrenildi. Bankalar aracılığı ile bankamatikler üzerinden yapılan ödemelerin daha önceki dönemlerde mesai saatleri arasında yapılması planlanıyordu. Bu durum bazı aksilikleri de beraberinde getirdiği için Milli Eğitim Bakanlığı bu duruma yeni bir çözüm bulmak amacıyla harekete geçti. Yeni hayata geçirilen bir proje sonrasında sınavlara başvuracak olan kişilere kredi kartı ile ödeme imkanı sunuluyor. Bu durum nakit sıkıntısı yaşayan kişilere çözüm sunuluyor. 

Kredi kartı ile yapılan ödemelerde günün her saati bilgisayar aracılığı ile ödeme yapılabiliyor. Bu sayede ödemeler online olarak 7 gün 24 saat sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Adaylar bu şekilde bankaya gitmeden evlerinden ya da iş yerlerinden mobil cihazlarla birlikte ödeme yapabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden ödeme işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlanabilecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.